Hekken op veel plekken weg

Zondag en maandag werd woonwijk Vroomshoop-Oost en ook het woongebied rond de Prinsenkamp gekenmerkt door veel wegafzettingen met hekken. Dat was om te voorkomen dat asbestmateriaal onnodig verspreid zou worden. Op diverse plekken zijn de doorgaande wegen (de rijbanen) inmiddels schoongeveegd en kunnen de hekken daar weg. Dat gebeurt dinsdag in de loop van de middag. Dan zijn de Hoofdstraat en de Oranjestraat weer vrij toegankelijk.

De genoemde wegen zijn geveegd, verspreiding via auto’s is daardoor inmiddels nihil en het heeft flink geregend. Dat alles samen maakt dat de hekken op de Hoofdstraat en Oranjestraat later vandaag (dinsdag) weg kunnen. Bij stoepen en fietspaden moeten we de komende tijd nog flink bezig om neergedwarreld asbest weg te halen. Daar blijven de afzettingen voorlopig dan ook nog staan. Op één plek (kruising Hoofdstraat en Stationslaan) blijft voorlopig  nog een waspunt voor voertuigen aanwezig. Of en wanneer het andere waspunt op korte termijn ook verdwijnt, dat is nu nog niet helemaal duidelijk.

De school

De Oranjeschool is met voorrang schoongemaakt. Daar is inmiddels het meeste asbest wel verwijderd. Aan het eind van de middag wordt de Oranjeschool naar verwachting dan ook weer vrijgegeven. Dat betekent dat de kinderen dan weer gewoon naar school kunnen. Omdat de woensdag door de Oranjeschool al als studiedag voor onderwijzend personeel was bestempeld, gaan de kinderen in de praktijk dus donderdag weer naar school.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen