Gemeente Twenterand; Mogelijk asbest na grote brand

Aan de Havenstraat in Vroomshoop woedde zondagnacht 4 februari een zeer grote brand in een voormalig industriepand van Vroomshoop Meubelen. Bij de brand is asbestverdacht materiaal aangetroffen. Asbest brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. De brandweer geeft het advies om uit de rook te blijven en om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Asbestverdacht materiaal is mogelijk neergekomen in het gebied ten oosten van de brandhaard. Dat is het gebied dat grofweg begrensd wordt door de Stobbelaan, Stationslaan en de Europasingel. Daar valt ook een deel van woonwijk Vroomshoop-Oost onder. De gemeente Twenterand laat op dit moment onderzoeken hoe groot het gebied precies is. In de tussentijd wordt begonnen met het opruimen van het materiaal in de openbare ruimte.

Treinverkeer is vooralsnog gestremd, omdat ook op het spoor opgeruimd moet worden. De gemeente adviseert inwoners niet zelf materiaal te gaan opruimen en zoveel mogelijk ramen en deuren gesloten houden. Om te voorkomen dat door middel van autoverkeer asbestverdacht materiaal het gebied verlaat, staan er op drie plekken zogeheten wasplaatsen opgesteld, waar inwoners hun voertuig kunnen laten afspuiten. Dit gebeurt in de loop van de ochtend.

Inwoners met vragen kunnen bellen naar (0546) 840 840.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen