Christian Kist vol vertrouwen naar WK

VROOMSHOOP – Darter Christian Kist (PDC 91) uit Vroomshoop treft in de eerste ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC de 16-jarige jeugdwereldkampioen Luke Littler (PDC 164). Bij winst wacht in de tweede ronde UK Open winnaar Andrew Gilding (PDC 20).

Op woensdag 20 december speelt Christian Kist de derde avondwedstrijd tegen Luke Littler. De winnaar van die partij moet de volgende dag (donderdag 21 december) opnieuw het podium op tegen Andrew Gilding. Dat is dan de eerste partij op die avond.

Christian Kist kijkt vol vertrouwen uit naar het WK darts. Hij is weer hersteld van een handblessure waar hij onlangs nog mee te kampen had. Hij zegt: “In beide partijen is het 50/50. Je moet tijdens zo’n toernooi scherp en constant zijn. Ik heb dit jaar bewezen dat ik dat kan zijn. Bovendien is mijn hoogste gemiddelde dit jaar 109, dus dat zit ook wel goed. Daarnaast sta ik altijd met veel plezier op een podium te gooien, dus daar kan het ook niet aan liggen. Ik heb dit jaar bewezen dat ik van iedereen kan winnen en dus kijk ik vol vertrouwen uit naar het naderende WK. Ik heb er zin in en hoop wat moois te kunnen laten zien.”

Bron: De Week van Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen