Den Ham heeft weer een goudsmid in het centrum

“Een mooie overgang”, noemt wethouder Aimée van der Ham het vertrek vanwege pensioen van de voormalige juwelier in Den Ham en de komst van Atelier Celeste in dezelfde kern. “Geweldig dat jij het overneemt op dit prachtige plekje”, aldus de wethouder, terwijl ze de goudsmid feliciteert met haar nieuwe winkel en haar een taart namens de gemeente overhandigt.

Het vak van goudsmid is niet nieuw voor Celeste Wolters. Na haar opleiding, vanaf haar achttiende, heeft ze 20 jaar met plezier bij verschillende juweliers gewerkt. Maar na een kleine uitstap gemaakt te hebben naar een andere branche, bleef goud smeden haar trekken. Toen de kinderen eenmaal wat groter werden, begon Celeste twee jaar geleden vanuit huis met het maken en repareren van sieraden. Nu is daar dan de overstap naar een eigen zaak in de kern van Den Ham. De winkel ziet er gezellig uit. Dat huiselijke is ook precies wat de onderneemster wil dat haar klanten ervaren.

Recycling
Celeste verkoopt sieraden van verschillende merken, maar maakt ze ook zelf. Ze maakt naast trouwringen en andere sieraden ook zogeheten rouwsieraden en sieraden van oud goud. “Ik vind het jammer dat er niets wordt gedaan met oude sieraden of dat ze worden weggegooid. Ik ben juist van het recyclen”, vertelt de onderneemster. Ze laat dan ook een paar prachtige resultaten van haar werk zien. Wat Celeste het mooiste vindt aan haar werk? “Mensen op ideeën brengen, dat is mijn passie.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen