Wethouder Aimée van der Ham: “Veel ondernemers in onze gemeente maken al duurzame keuzes. Ze zetten in op energiebesparing of stappen bijvoorbeeld over naar elektrisch rijden. Ook het dakvolleggen met zonnepanelen is een belangrijke duurzame keuze. We merken dat veel ondernemers hierover vragen hebben. We hopen dat we met hulp van het versnellingsteam deze ondernemers op weg kunnen helpen.”

Hulp van het versnellingsteam

Het versnellingsteam Zon is een initiatief van provincie Overijssel en bestaat uit een groep mensen met veel verstand van zonnepanelen. De komende maanden gaan zij ondernemers in de gemeente Twenterand helpen. Hulp van het versnellingsteam is gratis. Zij kunnen ondernemers helpen bij het krijgen van inzicht in de kosten en terugverdientijd, offertes opvragen en beoordelen en subsidie aanvragen. Daarnaast denkt het versnellingsteam meemet ondernemers over de mogelijkheden die er zijn voor zonnepanelen en terug leveren van energie ondanks het vollopende elektriciteitsnet.

Ondernemers in de gemeente Twenterand kunnen gratis en vrijblijvend een eerste afspraak maken met het versnellingsteam.Dat kan door contact op te nemen met Marcella vanHarn via 06 11 78 35 10 of nieuweenergie@overijssel.nl

Eigen duurzame energie opwekken met zonnepanelen

In heel Nederland maken we de overstap naar duurzame energie. Ook in Twenterand worden er stappen gezet. Energiebesparing wordt gestimuleerd. De mogelijkheden voor windmolens worden onderzocht. En bij zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen wordt elk jaargemiddeld 12 Gwh duurzame energie opgewekt. Een andere belangrijke stap is inzetten op zon op dak. Om genoeg duurzame energie op te wekken, is het belangrijk dat inwoners en ondernemers zonnepanelen op hun daken leggen. Daarnaast hebben zonnepanelen veel andere voordelen. Zo neemt de waarde van het pand toe en bespaar je flink op je energiekosten.