Sinterklaas aangekomen in Twenterand

Twenterand – Sinterklaas is aangekomen in in Twenterand. In Geerdijk ontmoeten Sinterklaas vele kinderen die het regenachtige weer getrotseerd hadden om de goedheiligman te ontvangen.

De pieten deelden pepernoten uit. Waarna men met een rijtuig naar Vroomshoop gebracht werd. Daar wachtende vele kinderen in de regen op de Sint. Er werd flink gezongen en gedanst om warm te blijven. De Burgermeester Hans hete namens alle kinderen Sinterklaas met zijn pieten van harte welkom in Vroomshoop.
De Harmonie van Vroomshoop zorgde voor de gezellige ondersteuning met muziek.

In Den Ham was het heel druk en gezellig op de Brink. Daar speelde een echte pietenband die de kinderen vermaakten. Er werd zelfs een eigen liedje ingestudeerd die voor Sinterklaas gezongen werd. Desondanks de regen was en gezellig druk en vermaakten de kinderen zich prima.

In Vriezenveen kwam de Sinterklaas met een mooi verlichte boot en werd ontvangen door de vele kinderen die langs het kanaal stonden en liedjes mee zongen. Nadat Sinterklaas en de pieten een voet aan wal hadden gezet ging de stoet door Vriezenveen. Ook hier was het niet droog maar mocht dat de pret niet drukken.

Volgende week bezoekt Sinterklaas Westerhaar en zijn daar de verwachtingen al groot. Hopelijk verloopt dan de intocht droog.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen