DOS 37 doet zichzelf flink tekort tegen DZC 68

Vriezenveen – DOS’37 moest het opnemen tegen de nummer 3 uit de competitie DZC’68. DOS’37 zit in een mindere periode. Waar men soms beter is dan de tegenstander, maar moeite heeft met kansen benutten. Zo geschiedde het ook tegen DZC’68. Op een regenachtige middag waar veel gebeurde, zoals geen strafschoppen toekennen en het uitvallen van Melvin Kemp en Ronald te Morsche. DOS’37 was met name in de tweede helft de betere partij, maar uiteindelijk namen de Doetinchemmers de punten mee uit Vriezenveen.

DZC’68 komt op voorsprong, DOS’37 meteen op gelijke hoogte
Op een donkere regenachtige middag moest DOS’37 het opnemen tegen de nummer 3, DZC’68 uit Doetinchem. In de beginfase was DZC’68 de bovenliggende partij en dat resulteerde in minuut 9 in de 0-1 voor DZC’68. DOS’37 zocht na het doelpunt meteen de aanval op en dit leverde in minuut 11 direct de gelijkmaker op. Senna Silva van der Veen werd diep gestuurd en won het duel met zijn tegenstander en schoot prima de gelijkmaker binnen, 1-1. DOS’37 was beter in deze fase van de wedstrijd. In minuut 27 schoot Sander Thomas op het doel, maar zijn schot werd gekraakt door de tegenstander en zo bleef het na een half uur spelen 1-1. Dezelfde Sander Thomas mocht in minuut 37 een vrije trap nemen en deze werd bijna binnengekopt door Ronald te Morsche. De eerste helft ging daarna mooi gelijk op en er werd gerust in Vriezenveen met een 1-1 tussenstand.

Blessures bij DOS’37
De tweede helft was nog maar net begonnen en Ronald te Morsche en Melvin Kemp moesten het veld verlaten. Melvin Kemp heeft waarschijnlijk zijn pols gebroken en Ronald te Morsche ging eraf met een hamstringblessure. Jeroen Niks en Geerten Brinkman moesten dus al binnen 5 minuten na rust wisselen. De vervangers waren Jordi Brinkman en Marnick Fokke. Zo kwam DOS’37 wederom niet ongeschonden uit een wedstrijd. Waar nu nog Koen Nijkamp, Mario Francismouth en Hidde Boers op de weg terug zijn, vallen deze spelers hopelijk niet langdurig weg.

Scheidsrechter wil niets weten van strafschoppen
DOS’37 bleef haar spelletje spelen en zo kreeg het in minuut 55 opnieuw een goede mogelijkheid. Shakki Mohamed zette de bal voor en Senna Silva van der Veen kopte de bal net over het doel. Waar DZC’68 eerder deze wedstrijd geen strafschop kreeg wegens een vermeende handsbal, kon scheidsrechter Kraay in minuut 62 op zeker een strafschop geven voor DOS’37, maar de leidsman vond de toch fikse overtreding op Senna Silva van der Veen niets. Daarna werd er nog een in de ogen van de vlagger van DZC buitenspelmoment over genomen. In de eindfase werd Glenn Jansen onderuit gelopen, maar ook nu wilde de scheids er niets van weten. Nee het zat de thuisclub niet bepaald mee deze wedstrijd.

DOS’37 de betere ploeg, de punten naar DZC’68
DOS’37 was duidelijk de betere ploeg in de tweede helft en ging ook op zoek naar de 2-1 met een grote kans voor Senna Silva van der Veen. Hij speelde zijn tegenstander uit en schoot op het doel, waar hij beter de bal had kunnen breed leggen. Ondanks een behoorlijk veldoverwicht kwam DZC’58 dan toch op een 1-2 voorsprong, net in de fase dat voor DOS’37 de 2-1 in de lucht hing. DOS’37 ging nog wel wisselen, maar tot scoren kwam het niet en zo ging DZC’68 er sneaky met de punten vandoor. Een zure en onverdiende nederlaag voor de Vriezenveense ploeg. De mannen van Jeroen Niks kunnen zich nu opmaken voor een volgende streekderby in 1H, komende week tegen Hulzense Boys. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op Sportpark Smidserve om 14:30 uur.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen