Sportlust vergeet overwinning over de streep te trekken

Op een nat en winderig sportpark de Bosrand moest Sportlust zaterdag aantreden tegen Wijthmen. Sportlust speelde een sterke wedstrijd maar liet na de voorsprong uit te breiden tot een veilige marge. In de extra tijd kreeg Sportlust het deksel op de neus middels de late gelijkmaker van de pinchhitter van Wijthmen waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Wijthmen begon sterk aan de wedstrijd en zette Sportlust meteen onder druk. Na zo’n 10 minuten spelen kwam Sportlust beter in de wedstrijd en men wist steeds onder de druk uit te spelen. Na een kwartier spelen stuurde Wout Botter spits Dennis Jozic 1 op 1 maar de doelman had een goede redding in huis. Na een half uur spelen was de volgende kans voor Dennis wel raak. Hij pikte een afvallende bal vanuit de corner op en schoot vanaf rand 16 op doel. De keeper zat er nog wel aan maar wist een doelpunt niet te voorkomen.

In de openingsfase van de tweede helft had Sportlust het wederom een aantal minuten lastig waarbij een inzet van Wijthmen zelfs nog de paal schampte. Na zo’n 10 minuten spelen ging Dennis weer richting de doelman maar de verdediger maakte het hem net iets te lastig. Een minuut later leek Wout Botter alsnog de score te verdubbelen. Hij omspeelde de doelman en schoot op doel maar de bal kaatste via de binnenkant van de paal terug het veld in. Op een afgekeurde goal na een overtreding op doelman Lars Gritter na wist Wijthmen niet gevaarlijk te worden. Sportlust had de zaakjes achterin goed op orde en ging steeds nadrukkelijker op zoek naar een marge van 2 doelpunten maar het zat niet mee in de afronding.

Exemplarisch was het moment waarop Sportlust met 3 man op de doelman afging maar zelfs deze kans niet wist te verzilveren. Sportlust liet Wijthmen in leven en zoals je dan vaker ziet krijg je dan alsnog het deksel op de neus. In de blessuretijd wist de pinchhitter van Wijthmen raak te koppen waardoor de wedstrijd alsnog eindigde in een puntendeling. Overigens had dezelfde spits een minuut later ook nog de winnende treffer op zijn schoen maar dit leed bleef Sportlust gespaard.

Ondanks een sterke wedstrijd wist Sportlust dus niet de overwinning over de streep te trekken waardoor de wedstrijd een zure nasmaak opleverde. Volgende week krijgt Sportlust direct een mooie kans om zich te revancheren met een uitwedstrijd bij koploper HTC.