Provinciale kampioenschappen Majorette en Twirl

Diverse solisten en teams van de majorettes en twirlers van de Harmonie Vroomshoop hebben afgelopen zaterdag 4 november mogen deelnemen aan de Provinciale kampioenschappen Majorette & Twirl in de sporthal van het Punt in Vroomshoop.

Zowel in de jeugd, basis en middenklasse deden verschillende sporters mee in diverse categorieën. Zoals 1-baton (baton technisch) en dance twirl (combinatie dans & twirl).

De competitie was pittig met best grote en zware categorieën.
Na een jaar van flink trainen, routines aanpassen en verbeteren konden de dames zich proberen te plaatsen voor het NK Majorette & Twirl in januari 2024 in Almere. De beoordeling is enorm aangescherpt. Plaatsing voor het NK is zeker niet meer vanzelfsprekend.

Alle teams en solisten hebben de beste versie van zichzelf naar boven gehaald en alles uit de kast getrokken om het maximale te presteren. Het is en blijft altijd een momentopname. Een aantal deelnemers is het gelukt om zich te plaatsen voor het NK, en mogen zich zelfs Provinciaal kampioen noemen. Ook het A-team junior (basis) en C-team (jeugd 1) mogen deelnemen aan het NK in Almere. De coaches, begeleiding en supporters zijn enorm trots op de deelnemers en hun prestaties.

Ook werd, vol trots, het Pom & Dance team gepresenteerd aan het publiek. Voor de nieuwste aanwinst van de vereniging de allereerste keer dat ze op een wedstrijdvloer stonden voor een groot publiek. Deze toppers lieten onder leiding van coach Maud Jansen enthousiast hun dansje zien die ze de afgelopen weken hebben geoefend. Dit werd enthousiast toegejuicht door het publiek en de grote schare supporters die deze dametjes hadden meegenomen. Al met al een geslaagd kampioenschap met prima en uitstekende resultaten.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen