Puntendeling bij Den Ham – Barbaros

Op “De Rohorst” speelde Den Ham voor het eerst in de geschiedenis in competitieverband tegen Barbaros uit Hengel, overgestapt uit de het zondagvoetbal. Bij Den Ham ontbraken Job Kunst en Kevin Ruiterkamp in de opstelling waardoor Jelmer Bolks en Julian Nijland in de basis konden starten.

In de 3e minuut gaf Ruben Kelder met een vlammend schot de intenties van de Hammenaren voor deze middag af. Door de gure weersomstandigheden en het natte kunstgras ging er af en toe nog wel wat mis aan beide kanten. In de 14e minuut kwam Barbaros gelukkig op een 0-1 voorsprong. Een vrije schop op zo’n 25 meter afstand van Muhammed Kaya werd door de muur afgeketst waardoor doelman Ekkel volstrekt kansloos was. Dat was wel even een tegenvaller voor de Hammer ploeg. Barbaros, met de ervaren verdedigers Texeira en Ayhan in de defensie hield de zaak redelijk gesloten.

De weinige kansen die de Hammenaren creëerden werden in de kiem gesmoord. Aanvallend had ook Barbaros weinig in te brengen. In de 33e minuut kantelde de wedstrijd. Een foutieve terugspeelbal van Bolks werd door Joost Veurink met een uiterste krachtsinspanning van de voet van een Barbaros aanvaller getikt in handen van doelman Ekkel. Scheidrechter Leeflang zag het echter als één van de weinigen anders, gaf een directe vrije schop, en stuurde Joost Veurink met rood naar de kant tot onbegrip van alles wat Den Ham was. Misschien dat de video beelden nog wat kunnen betekenen in de verdere afhandeling.

Noodgedwongen moest Den Ham daarom wat omzettingen doorvoeren, om het verdedigend minimaal op peil te houden.
Het moet gezegd dat na de thee pauze het numerieke overtal van Barbaros geen moment uit de doeken kwam. Reeds na 3 minuten had Thomas Remmink de gelijkmaker op de schoen maar hij zag zijn inzet naast het doel gaan. Twintig minuten later was het echter wel raak.

Een mooie aktie op links van Luuk Kuiper, die Julian Nijland vond. Julian ging niet voor eigen succes maar speelde de bal naar Tomas Remmink die doelman Cekic het nakijken gaf.
Het Hammer tiental liep zich in het laatste deel van de wedstrijd het vuur uit de sloffen, gesteund door het Hammer publiek en wist zodoende toch een punt over te houden aan deze wedstrijd, waardoor de 2e (gedeelde) plek op de ranglijst in de 2e klasse nog behouden bleef.