Mooie overwinning v.v. Den Ham

In een fraaie pot voetbal, met kansen over en weer, die leek te eindigen in een gelijkspel was het toch Den Ham dat overall verdiend de punten mee naar huis nam.

Op het voor Hammer supporters onbegrijpelijke aanvangstijdstip van 17.30 u speelde de Hammenaren een goede pot voetbal tegen B.W.O.
Al in de eerste minuut had een kopkans van Ruben Kelder zo maar de 0-1 kunnen betekenen. In de 6e minuut had B.W.O. een soortgelijke kans die ook niet werd benut.

Kevin Ruiterkamp zag zijn inzet uit een hoekschop van Den Ham op de lat uiteenspatten boven doelman Tanke en hij had in de 34e minuut in een 1 op 1 duel met dezelfde doelman wederom de kans op de openingstreffer. Tanke bleef echter overeind en hield zijn ploeg in de race. Na de pauze ging het spel op en neer waarbij Den Ham toch de betere kansen kreeg. In de 65e minuut was het linksback Micka Lansink van B.W.O. die met een uiterste inspanning probeerde de bal van achter Ruiterkamp weg te schieten. Hij raakte echter geen bal, wel Kevin vol in de maag en dat gebeurde binnen de lijnen van het 16 meter gebied, dus strafschop voor Den Ham. Luuk Kuiper posteerde zich achter de bal, maar opnieuw was het doelman Tanke die als winnaar uit het duel kwam. Enkele minuten later had B.W.O. een goede mogelijkheid uit een hoekschop waarbij de bal voor het Hammer doel langs vloog en door iedereen werd gemist.

Trainer Nijzink bracht vervolgens een drietal wissels in het veld. De moegestreden voorwaartsen Remmink en Ruiterkamp werden gewisseld, op het middenveld kwam Malke Gecer in de ploeg. Een kwartier voor tijd had Den Ham uit een scrimmage in het doelgebied van B.W.O. tot drie keer toe een kans om de bal binnen te werken. Doelpunten leverde dat echter niet op.
Toen iedereen zich al met een puntendeling had verzoend kreeg Den Ham, in de 90e minuut, op de linkerflank nog een vrije bal te nemen. Die werd door Michiel Schurink panklaar op het hoofd gelegd van Luuk Kuiper bij de 2e paal, en nu was doelman Tanke kansloos.
Dolle vreugde bij alle Hammer supporters toen vlak daarna scheidsrechter de Graaf het slotaccoord blies.

De Hammer supporters die met de bus waren gekomen werden daarna bij het voertuig verrast met een broodje rookworst door de supportersvereniging. Immers met voetballen op deze rare tijden schiet de maaltijd er bij in. De punten gingen echter mee richting “De Rohorst”