Tubantia snoept punt mee in Den Ham

De thuiswedstrijd tegen het Hengelose Tubantia was er duidelijk één met twee gezichten. De eerste helft werd begonnen met hetzelfde basisteam als vorige week tegen ON. De Hammenaren toonden veel inzet maar al te best was het vertoonde spel niet. Al gauw werd er gekozen voor de lange bal, waarbij de snelle Hammer voorhoede er maar weer achteraan moest sprinten. Door de druk van de Hengelose ploeg kwam er van het Hammer combinatiespel niet al te veel terecht.

Den Ham had een paar mooie kansen , o.a. in de 35e minuut voor Thomas Remmink na goed voorbereidend werk van Kevin Ruiterkamp. Dezelfde Ruiterkamp had de openingstreffer ook op zijn schoen in de 41e minuut toen hij volley uithaalde, maar zijn schot naast het doel zag gaan.
Uit de spaarzame mogelijkheden van Tubantia kwamen de Hengeloers zowaar op een 0-1 voorsprong toen ze in de 39e minuut een strafschop mochten nemen na een te hoog geheven been van de Hammer achterhoede.

Na de pauze een duidelijk gretiger Den Ham dat de herstelde Luuk Kuiper en Malke Gecer in de ploeg bracht. Dat bleek een kwaliteitsimpuls voor Den Ham. Mede geholpen door het steuntje in de rug van een stevige wind, werd Tubantia onder druk gezet. Michiel Schurink had de bal voor het intikken in de 55e minuut maar miste de bal. De inzet van Thomas Remmink met een fantastisch schot op de lat in de 59e minuut had meer verdiend.

In de 7oe minuut was daar de meer dan verdiende gelijkmaker van Luuk Kuiper die uit een scrimmage de bal binnen kon schieten. Daarna wisselde Den Ham de beide vleugelspelers. Randal van Haarst kwam op rechts en Julian Nijland op de linkerflank waardoor er nog meer aanvallende impulsen werden gegeven aan het Hammer spel. De Hammenaren hadden het meeste recht op de overwinning, gescoord werd er helaas niet meer, al waren de kansen daarop absoluut aanwezig. Met de 1-1- eindstand snoepten de gasten uit Hengelo zodoende uiteindelijk toch een puntje mee uit Den Ham.