Mooie overwinning v.v. Den Ham

In Almelo, in de luwte van het Heracles stadion speelde Den Ham tegen ON Almelo. Door blessures waren Luuk Kuiper en Jelmer Bolks en Daan Timmerman niet inzetbaar. Daarentegen waren Kevin Ruiterkamp en Ruben Kelder in tegenstelling tot de vorige wedstrijd wel beschikbaar.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een zeer afwachtend ON, dat Den Ham liet komen, maar geen moment aanspraak maakte op doelrijpe kansen. De Hammenaren zetten volop druk. Uit een hoekschop van Kevin Ruiterkamp in de 26e minuut was het eerst Joost Veurink en daarna Jurgen Jaspers die de uitstekende doelman Thom te Riet op hun weg vonden.
Om het middenveld soleerde slangenmens Ruben Kelder om menig tegenstander heen. In de 34e minuut had dat effect voor de Hammenaren. Thomas Remmink werd knap aangespeeld, en zo mogelijk nog knapper schermde Thomas de bal af en scoorde een fraaie 0-1 voor Den Ham. Die voorsprong was meer dan verdiend op dat moment. ON werd ongeveer voor het eerst gevaarlijk in de 43e minuut toen lage voorzet vanaf de rechterkant door iedereen werd gemist.

Na de thee kwamen de Almeloërs beter in hun spel en gaandeweg kregen ze de overhand. Toch was het Den Ham dat in de 53e minuut de kans kreeg op de 0-2. Job Kunst zette met een diepe bal Kevin Ruiterkamp in positie. Diens voorzet werd door Jurgen Jaspers op doel gewerkt maar opnieuw stond doelman te Riet zijn mannetje.
Na een uur spelen kwamen de eerste wissels in het veld. De complete Hammer voorhoede werd vernieuwd met Randall van Haarst, Julian Nijland en Justin Smit die op het middenveld werd geposteerd waardoor Kelder als een hangende spits kwam te spelen.
ON bleef druk zetten, was duidelijk de betere ploeg, maar echte kansen leverde dat niet op. Doelman Jeffrey Ekkel kwam een paar keer in aktie en wist zijn doel schoon te houden, waardoor Den Ham zo maar met een mooie overwinning en drie punten in the pocket richting de Rohorst ging.