Wethouder op bezoek bij beddenfabriek in Vroomshoop

Tientallen complete boxsprings rollen dagelijks uit de fabriek van Hilding Anders in Vroomshoop. Voor een deel gebeurt dit machinaal, maar niet zonder het nodige handwerk. De nieuwsgierigheid van wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek was gewekt. Ze besloten het verhaal van het ontstaan en de werkwijze van het bedrijf, voorheen bekend als Eastborn, te ontdekken. Zij werden ontvangen door Tom Weits, Daan Bouwhuis en Dirko van Merkerk van het managementteam.

Hilding Anders kent een lange historie. Het is als klein bedrijf begonnen onder de naam Eastborn en heeft in de loop van de jaren diverse beddenbedrijven opgekocht. In 1996 werd een belangrijk besluit genomen. De ledikantenafdeling werd gesloten en als eerste bedrijf in Nederland besloot Eastborn zich alleen te concentreren op boxsprings. In 2007 volgde de samenwerking met Hilding Anders, een bedrijf met wereldwijd 7.000 medewerkers, die leveren aan 60 landen. “Maar daar krijg je hier op de vloer niets van mee”, vertelt Tom Weits. Het bedrijf in Vroomshoop heeft zo’n 100 medewerkers, waarvan 60 procent woonachtig is in de gemeente Twenterand.

Rijke historie
Terwijl we door de verschillende delen van de fabriek lopen, vertelt Daan Bouwhuis dat alles dat in de fabriek wordt geproduceerd al is besteld. “Alle producten hebben al een eindconsument. Kortom, wij maken geen voorraden.” Wethouder Aimée van der Ham is van mening dat het eigenlijk verschillende bedrijven in één bedrijf lijken te zijn. “Een gevestigde naam met een rijke historie. Jong in denken en doen, met behoud van het karakter van een familiebedrijf”, is haar conclusie.

ADVERTISEMENT

Gerelateerde artikelen