Debutant FC Dalfsen wint Hugo Venebrugge Toernooi,   4.000 euro naar KWF Kankerbestrijding

DEN HAM – De twaalfde editie van het Hugo Venebrugge Toernooi voor JO11-1-teams bij v.v. Den Ham is gewonnen door nieuwkomer FC Dalfsen. De fusieclub versloeg afgelopen zaterdag in de finale tweevoudig winnaar HHC Hardenberg met 2-1 na verlenging. Een andere grote winnaar was KWF Kankerbestrijding. Die organisatie ontvangt 4.000 euro voor onderzoek naar medicatie tegen en behandeling van kanker.

De organisatie van het toernooi – de vrienden en jongere broer van naamgever Hugo Venebrugge, een oud-jeugdleider die in 2008 aan kanker overleed – koos dit jaar voor een nieuw goed doel. Een jaar geleden overleed Bas Veldkamp (21) aan kanker. Net als Hugo was Bas leider bij v.v. Den Ham. De nabestaanden van Bas beklommen begin deze maand per fiets of te voet de mythische Franse berg Alpe d’Huez, in het kader van Alpe d’HuZes. Het geld dat zij met die prestatie ophaalden, gaat naar KWF. De organisatie van het Hugo Venebrugge Toernooi besloot haar opbrengst bij het bedrag dat de nabestaanden van Bas hebben opgehaald op te tellen. Die teller staat daardoor nu op ongeveer 61.500 (!) euro.

Behalve een nieuw goed doel was er ook een nieuwe eindwinnaar. Debutant FC Dalfsen rekende in de finale af met HHC Hardenberg. Die ploeg kwam twee minuten voor rust op 1-0 door een treffer van Pim Kerssies, maar zag die voorsprong nog in diezelfde helft verdampen; FC Dalfsen-speler Pepijn Rosier maakte van dichtbij de 1-1. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor na twintig minuten de stand gelijk stond. In de vijf minuten durende verlenging trokken de debutanten, die in de reguliere speeltijd meermaals met fantastische tackles een Hardenbergse doortocht naar het doel hadden voorkomen, het duel naar zich toe. Opnieuw was het Pepijn Rosier die scoorde. Zijn tweede treffer bleek de winnende.

Beide finalisten hadden daarvoor genoten van een Champions Leaguefinale-waardige opkomst, met vuurwerk en rookbommen. De overige teams vormden een erehaag voor hen. FC Dalfsen kreeg na afloop diverse prijzen, met als meest tastbare de grote wisselbeker. Spelers en andere bezoekers vermaakten zich de hele dag op het springkussen en bij de stand van de kidsclub van PEC Zwolle. Ook genoten zij van gratis poffertjes en sportdrankjes.

Eindwinnaar FC Dalfsen kon kiezen uit wedstrijdkaarten van drie profclubs en koos voor een bezoek aan het nabijgelegen PEC Zwolle. Nummer twee HHC Hardenberg gaat met het hele team naar een thuisduel van FC Twente in Enschede. Nummer drie ZAC JO11-1 uit Zwolle mag in het komende seizoen naar een thuiswedstrijd van Heracles Almelo.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen