‘In het hart gegrift’

Den Ham – Op 11 juni 1955, voltrok zich een ware ramp waarbij 43 kinderen van het Hervormd Jeugdkoor Zang&Vriendschap uit Den Ham betrokken waren. De bus waarmee ze een reisje naar het buitenland maakten vatte vlam bij Osnabrück. Voor twee meisjes kwam hulp te laat, twee andere kinderen overleden later. Vele andere kinderen raakten ernstig gewond.

Precies 68 jaar later, op zondag 11 juni, is het tijd om een gedenkteken – gemaakt door de Hammer kunstenares Frieda Waanders – te onthullen ter nagedachtenis aan de busramp en de slachtoffers. Ter gelegenheid van die onthulling is er een herdenkingsbijeenkomst. Iedereen is hier van harte welkom.

De herdenkingsbijeenkomst begint met een dienst in de hervormde kerk, aan de Brink 4 in Den Ham. De kerkdeuren gaan om 14.30 uur open, de dienst begint om 15.00 uur. Na afloop wandelen we samen naar het gedenkteken, waar vanaf 16.15 uur enkele korte toespraken klinken. Om 16.30 uur wordt het gedenkteken plechtig onthuld. Vervolgens is er gelegenheid tot napraten in Hervormd Centrum ‘De Rank’ vanaf 16.45 uur. Samen kunnen we de herinneringen aan deze belangrijke dag levend houden.

Gisteren werd het gedenkteken alvast geplaatst op de ‘Eierhal’, het plantsoen gelegen tussen kerk en hervormd centrum aan de Brink in Den Ham: klaar voor de onthulling van a.s. zondag.

ADVERTISEMENT

Gerelateerde artikelen