Afgebrande school De Sleutel wordt gesloopt

De voormalige basisschool De Sleutel in Vroomshoop stond al een tijdje leeg. In het markante pand zouden woningen komen. Projectontwikkelaar Bijont had hiervoor ook een mooi plan gemaakt, waarbij de cultuurhistorische waarde van De Sleutel bewaard zou blijven. Helaas liep het anders. Halverwege maart dit jaar brak er brand uit. De schade aan het leegstaande gebouw aan de Nassaustraat bleek flink. Het pand moet als verloren worden beschouwd en wordt binnenkort gesloopt.

Wethouder Arjan Hof gaat onder meer over gemeentelijk vastgoed, dus ook over het afgebrande schoolgebouw. “Als je hier langsrijdt, dan word je wel een beetje treurig van hoe het er nu bij ligt”, erkent de wethouder. “Zwartgeblakerd en in elkaar gestort. Het wordt hoog tijd dat hier wat aan gebeurt. Dat wilden we al meteen na de brand, maar dat kon niet. Eerst is er onderzoek gedaan door de brandweer en daarna was het aan de schade-expert van de verzekeraar. Die heeft de schade in kaart gebracht.”

Aan de regels houden

Vanaf het moment dat het terrein door de verzekeraar is vrijgegeven, kan de gemeente de opdracht geven voor de sloop. “Ook dat duurde even”, legt Hof uit. “Bij grote projecten moet je als gemeente nou eenmaal aanbestedingsregels volgen. Dan leg je allerlei offertes van sloopbedrijven zorgvuldig naast elkaar. Ondertussen kost ook het doen van een sloopmelding de nodige tijd. Die sloopmelding is nu goedgekeurd en dus kan de sloper nog deze week aan de slag. We hadden de puinhoop graag sneller opgeruimd, maar ook als gemeente moeten we ons aan de regels houden.”

Bouwplannen

De wethouder kijkt uit naar het moment waarop er op de plek van de voormalige school weer gebouwd gaat worden. “Als de sloper klaar is met zijn werk, dan kan ontwikkelaar Bijont verder met de plannen”, aldus Hof. “Natuurlijk worden die plannen wat anders dan we in eerste instantie dachten. Het schoolgebouw is er immers niet meer. Maar ik heb begrepen dat Bijont al druk bezig is de ontwikkeling op te pakken er een mooie passende invulling aan gaat geven. Ze zijn al druk aan het tekenen. Ik ben heel benieuwd!”

Bron: Twenterand.nl

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen