DOS’37 naar halve finale voor promotie 1e klasse

Vriezenveen – DOS’37 is de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse prima gestart. Er zijn hiervoor drie wedstrijden nodig om in de 1e klasse te belanden. De eerste wedstrijd was thuis tegen IJVV uit IJsselmuiden. DOS’37 won deze eerste wedstrijd betrekkelijk eenvoudig met 2-1 en is hiermee door naar de halve finale. De geel-zwarten kunnen zich volgende week opmaken tegen naamgenoot DOS uit Kampen, de ploeg die na een matig seizoen het vege lijf dient te redden om eerste klasser te blijven. Zij wonnen thuis simpel met 4-1 van Nieuwleusen. Volgende week derhalve DOS tegen DOS in een ongetwijfeld mooie ambiance op sportpark Het Midden in Vriezenveen.

DOS’37 in hoog speeltempo
DOS’37 begon goed aan de wedstrijd tegen IJVV en dit resulteerde meteen in een doelpunt. De eerste de beste voorzet van Shakki Mohamed was precies op maat en werd prima in de linkerbovenhoek binnen gekopt door Ronald te Morsche. Zo kwamen de Vriezenveners al vroeg op voorsprong in deze druk bezochte wedstrijd. De eerste tien minuten had IJVV het ontzettend moeilijk tegen het in hoog tempo spelend DOS’37, die veelvuldig balbezit hadden en prima dingen lieten zien in deze beginfase. Na een kwartier spelen was er de eerste mogelijkheid voor IJVV, middels een goed schot van Lenhard De Velde. Deze werd uitstekend gepareerd door DOS-doelman Patrick Nitert en zo bleef het 1-0 in een zonovergoten Vriezenveen.

Matige spelhervattingen
Via een counter aan de linkerkant van DOS’37 kreeg Senna Silva van der Veen de bal en versnelde naar het doel en zette voor op Hidde Boers, maar zijn diagonale schot ging snoeihard tegen de staander en daar kwamen de bezoekers goed weg in de 18e minuut. Na een klein half uur spelen kroop IJVV iets meer uit haar schulp en dit leverde een kans op voor Job van den Berg, die een voorzet van Luc Kalter op doel kopte, maar wederom redde Patrick Nitert voor DOS’37. Vervolgens kreeg DOS’37 twee vrije trappen, beide keren op ongeveer twintig meter van het doel, maar beide vrije trappen werden hoog over geschoten richting de zuiderburen. Wat vroeger een sterk wapen was van de trainer van DOS’37, werd door zijn pupillen wel heel erg slordig uitgevoerd. Jeroen Niks zal dan ongetwijfeld op de trainingen de accenten gaan leggen op dit soort spelhervattingen.

Prima voorzetten
DOS’37 was de duidelijk de betere ploeg in de eerste helft en IJVV kon niet bepaald gevaarlijk worden in deze periode. In de 41e minuut werd het dan ook 2-0 voor DOS’37. Deze kwam weer voort uit een goede voorzet van Shakki Mohamed, perfect op maat en werd weer prima ingekopt door Ronald te Morsche. En zo werd er gerust in Vriezenveen met een 2-0 voorsprong voor DOS’37.

Spanning terug
De tweede helft was zes minuten oud en IJVV kwam ineens terug in de wedstrijd. Een snoeihard schot van Job van den Berg belandde achter de verbouwereerde Patrick Nitert en zo was het plotseling 2-1 in Vriezenveen. We hadden dus weer een wedstrijd, waarbij de spanning weer terug was. Nog geen minuut later schoot Hidde Boers met een mooie volley bijna de 3-1 binnen, maar de bal ging net over. Daarna meteen een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, middels een mooie aanval van DOS’37 in de 55e minuut. Senna Silva van der Veen trok de bal voor het doel waar Ronald te Morsche, opnieuw goed stond opgesteld, maar de bal nu in de handen van de keeper kopte. IJVV had in de tweede helft iets meer balbezit, maar DOS’37 bleef rustig en goed verdedigen waardoor de gasten niet echt gevaarlijk werden.
Halve finale
DOS’37 kreeg nog wel twee prachtige kansen. Een geweldig schot van Shakki Mohamed trof van 25 meter de kruising en vervolgens snelde Ronald te Morsche richting vijandelijk doel en kwam alleen voor de keeper. Maar zijn inzet werd gekeerd door goed keepers werk van IJVV-doelman Roy van Dijk, die geregeld een sta-in-de-weg was voor de Vriezenveners. Door deze overwinning van DOS’37 blijft IJVV tweede klasser en mogen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman zich opmaken voor de halve finale voor promotie naar de 1e klasse. Het wordt weer een thuiswedstrijd, waarbij DOS Kampen de volgende tegenstander is, waar DOS’37 mee af moet zien te rekenen. Deze wedstrijd wordt zaterdag 10 juni 2023 gespeeld tijdens de familiedag van DOS’37.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen