Brandweer Bergentheim hield gisteravond een open oefening voor publiek

Gisteravond was het dan eindelijk zover! We hebben een open oefenavond gehouden op het Bastingplein in Bergentheim.
Als ploeg werden we gealarmeerd voor een hulpverlening met letsel. Er was een auto ongeval geënsceneerd, waarbij 2 auto’s en 2 slachtoffers betrokken waren. Bij 1 auto was ook nog eens brand uitgebroken. Om de slachtoffers te bevrijden is er van het eerste voertuig 1 zijkant verwijderd en van het andere voertuig het dak gekanteld.

Als ploeg vinden we het mooi dat er veel publiek was afgekomen op deze oefening. Zo hebben we de belangstellenden kunnen laten zien wat we onder andere doen. Bij deze bedankt voor jullie aandacht!
Na de oefening mochten belangstellenden nog even zelf aan het werk met ons gereedschap. Ook mochten we veel geïnteresseerden te woord staan over ons werk als brandweer.

Schrijf de braderie tijdens de feestweek vast met dikgedrukte letters in uw agenda, want daar staan we namelijk ook! Tot dan!

Na de oefenavond werden twee brandweermannen (in hart en nieren) in het zonnetje gezet. Henry en Willem kregen van de ploegleider een bloemetje, omdat ze op 1 juni respectievelijk 30 en 35 jaar lid zijn van brandweergroep Bergentheim! Een hele prestatie en zo hebben we flink wat jaren ervaring in onze ploeg!

Bron: Brandweer Bergentheim

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen