Groot succes voor het allereerste Oogcafe in Vriezenveen

Het allereerste Oogcafé in Vriezenveen was een groot succes. Maar liefst dertien mensen hadden zich aangemeld voor de bijeenkomst in de bibliotheek in Vriezenveen. Ook vertegenwoordigers van het Oogcafé Hengelo, Oogvereniging Overijssel en Evenmens Twenterand waren aanwezig. De bezoekers deelden vele tips, handige apps en wetenswaardigheden met elkaar!

De ochtend ging na een bakje koffie of thee van start met een voorstelrondje. Gedurende dit rondje kwamen al allerlei onderwerpen aan bod. Denk daarbij aan: tuinieren met een visuele beperking, audiodiscriptie en Komt dat Zien, waarmee mensen met minder zicht of geen zicht door middel van extra uitleg op tv, in bioscoop en theater of life-evenementen weten wat er allemaal gebeurt. Met deze hulpmiddelen wordt dan verteld als er iemand boos of verdrietig kijkt.

Ook het wel of niet gebruikmaken van een blindenstok, button of fietsplaatje werd besproken. En hulpmiddelen, zoals de GO box of VO box die de ondertiteling op tv kunnen vergroten of voorlezen.
Tijdens het tweede rondje vertelde initiatiefnemer Jeanet Kikkert over oude hulpmiddelen, zoals een monoculair kijkertje, een sprekende wekker, een bolle loep en een bril om de tv dichterbij te krijgen (max tv). Eén van de aanwezigen gaat deze bril tijdelijk uitproberen. Mooi om op deze manier hulpmiddelen mogelijk een tweede thuis te kunnen geven.

Nieuwe bijeenkomsten
De volgende bijeenkomsten van het Oogcafé in Vriezenveen staan gepland op dinsdag 26 september en dinsdag 12 december, van 10.00 tot 12.00 uur in de Vriezenveense bibliotheek.

Hulp gevraagd
Omdat mensen met oogproblemen de media niet (volledig) lezen, willen we u als lezer vragen om te helpen dit Oogcafé in Vriezenveen onder de aandacht te brengen bij mensen met een oogaandoening. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evenmens, Jeanet Kikkert of de oogvereniging.

Mail: info@evenmens.nl of jdkikkert74@gmail.com.
Of bel. 0546 – 898 372.
Mailen met de oogvereniging kan ook via: Overijssel@oogvereniging.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen