Beleef de Engbertsdijksvenen in juni

Beleef de Engbertsdijksvenen in juni tijdens één van onze excursies;
Ontdek de bijzondere natuur van een hoogveen, verwonder je over de pracht van orchideeën en andere wilde planten, laat je kinderen de natuur de natuur met alle zintuigen beleven.

Wandelen door een natuurgebied, maar dan met een extra dimensie, dát is de meerwaarde van een excursie. Tijdens een excursie in de Engbertsdijksvenen leer je beter het landschap lezen, maak je kennis met de soorten die er leven. Speciaal voor kinderen in de basisschool leeftijd is er elke maand een kindermiddag vanaf boerderij Huisken.

Op 4 juni kan je de Engbertsdijksvenen in al haar facetten leren kennen. Leer meer over het natte hoogveen in ontwikkeling, waarom de droge ‘haar’ hier de kop op steekt en bekijk de 5 meter hoge hoogveenkern met andere ogen. De verschillende soorten flora en fauna worden onder de loep genomen. Uw deelname kunt u boeken via deze directe link: https://www.staatsbosbeheer.nl/hoogveenengbertsdijksvenen

Op 10 juni is er weer een kindermiddag voor jeugd in de basisschool leeftijd. Vanuit boerderij Huisken lopen we een heuse zintuigentocht. Horen, ruiken, voelen, proeven en zien, we kunnen het bijna allemaal, maar wij mensen gebruiken vooral onze ogen. Maar doe je je ogen dicht en neem je even de tijd, dan hoor, ruik, voel en proef je misschien wel meer dan je denken zou. Veel dieren gebruiken juist vooral hun neus om een spoor te volgen, of juist hun oren om een roofdier op tijd op te merken, of voelen met hun snorharen waar ze langs kunnen. Kom ontdekken wat jij met jouw zintuigen kan doen, en beleef de natuur eens op een dierenmanier. Worden jouw kinderen hier enthousiast van, boek dan snel hun deelname via: https://www.staatsbosbeheer.nl/kindermiddagengbertsdijksvenen

Op 17 juni kan je verwonderen over de bijzondere flora van de Engbertsdijksvenen. Voor orchideeën hoef je niet naar de tropen, er groeien ook ‘gewoon’ orchideeën in Nederland, zo ook in de Engbertsdijksvenen waar je ze tijdens deze wandeling eens van dichtbij kan bekijken. Maar ook andere wilde flora is het bekijken waard, vaak hebben planten bijzondere aanpassingen gedaan om specifieke insecten te lokken of te profiteren van het seizoen. Nieuwsgierig geworden. Boek dan uw deelname via https://www.staatsbosbeheer.nl/orchideeenengbertsdijksvenen

Bent u deze dagen niet in de gelegenheid, maar zou u toch graag eens mee willen op excursie; ook in de komende maanden worden er excursies en kindermiddagen georganiseerd. De thema’s, data, starttijden, locatie en andere informatie vind u op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente bij tabblad activiteiten.

Veenmos en zonnedauw in de Engbertsdijksvenen ©Irene van der Linde

ADVERTISEMENT

Gerelateerde artikelen