Mannenkoor Vroomshoop kijkt terug en vooruit

Donderdag 25 mei hield het Chr. Mannenkoor zijn 72e ledenvergadering in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop. Er waren zo’n 65 van de bijna 100 koorleden aanwezig. Dat was genoeg om nieuwe statuten vast te stellen. De oude statuten voldeden niet meer aan de eisen des tijds. Nu is geregeld dat het bestuur een collegiaal bestuur vormt en ook de regels met betrekking tot bestuursverkiezingen werden aangepast. Zowel voorzitter Niek Kop als 1e secretaris Ferrie Oortgijsen werden opnieuw gekozen voor een periode van drie jaar.

Financieel heeft het koor momenteel geen grote zorgen. Dat is mede te danken aan de dagelijkse oud papierinzameling bij Expert en Praxis, en aan de maandelijkse papieracties bij Jumbo en Bouwhuis, op de eerste zaterdagochtenden van de maand. Ook de optochtcommissie De Doppe van carnavalsvereniging De Smoezen levert een bijdrage. En de website van het koor werd in een nieuw jasje gestoken. Zie www.cmkvroomshoop.nl

Het mannenkoor kan terugkijken op een aantal mooie concerten. Zo werden in Geesteren en Vroomshoop weer ingetogen, stijlvolle Passiestonden uitgevoerd in de week voor Pasen. In juni 2022 leidde een zomeravondconcert samen met de landelijk bekende sopraan Francis van Broekhuizen tot een stampvolle kerkzaal in Den Ham. En afgelopen Bevrijdingsdag 5 mei werkte het koor mee aan het programma ‘Rondom Vrijheid’ in de prachtige Dominicanenkerk in Zwolle. Vele hoogwaardigheidsbekleders waren daarbij aanwezig, omdat Overijssel dit jaar de provincie was waar de landelijke viering van de bevrijding werd gehouden. Het programma werd rechtstreeks uitgezonden op RTV Oost. De bijdrage van het koor werd als indrukwekkend omschreven.

Op donderdagavond 22 juni houdt het koor tussen 19 en 20 uur een open repetitie in Irene te Vroomshoop. Iedereen is daarbij van harte welkom en krijgt koffie of thee toe.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen