Herdenking tragisch busongeluk en onthulling gedenkteken

Den Ham – Op 11 juni 1955 vond in het Duitse Osnabrück een tragisch busongeluk plaats. Daarbij waren 43 kinderen van een kinderkoor uit Den Ham betrokken. Vier kinderen overleden en vele kinderen raakten ernstig gewond. Precies 68 jaar later, op zondag 11 juni, is het tijd om een gedenkteken te onthullen ter nagedachtenis aan de busramp en de slachtoffers. Ter gelegenheid van die onthulling is er een herdenkingsbijeenkomst. Iedereen is hier van harte welkom.

De herdenkingsbijeenkomst begint met een dienst in de hervormde kerk, aan de Brink 4 in Den Ham. De kerkdeuren gaan om 14.30 uur open, de dienst begint om 15.00 uur. Na afloop wandelen we samen naar het gedenkteken, waar vanaf 16.15 uur enkele korte toespraken klinken. Om 16.30 uur wordt het gedenkteken plechtig onthuld. Vervolgens is er gelegenheid tot napraten in Hervormd Centrum ‘De Rank’ vanaf 16.45 uur. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op zondag 11 juni. Samen kunnen we de herinneringen aan deze belangrijke dag levend houden.

Meer informatie
Voor meer informatie of het aanmelden van sprekers tijdens de herdenkingsdienst kunt u contact opnemen met Renate Eggengoor van de gemeente Twenterand. Zij is bereikbaar via r.eggengoor@twenterand.nl.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen