Voorwaarts verliest ook laatste competitiewedstrijd

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023 is de thuiswedstrijd tegen MVV`69 uit Marle.
MVV heeft een goed seizoen gedraaid, zoals ze zelf zeggen. Tot vorige week de kans op handhaving gehad, wat helaas voor hun net niet gelukt is door het verlies tegen Daarle, waardoor ze volgend seizoen in de 5e klasse gaan acteren.

Voorwaarts heeft al enkele weken geleden de handhaving veilig kunnen stellen door de goede serie tegen de bovenste teams (gelijk tegen de kampioen ASV en 3 overwinningen tegen de nrs. 2, 3 en 4.)
Het toetje wat `nacompetitie` heet, zit er nog steeds in, maar dan moet Bornerbroek van SV Rijssen winnen en zal Voorwaarts zelf de 3 punten moeten pakken tegen MVV`69. Er is dus nog genoeg om voor te spelen, ondanks de 2 slechte wedstrijden tegen BZSV en Lemele.
Afgelopen week heeft Mauro Slatius een hamstringblessure opgelopen, waardoor Voorwaarts in iets andere samenstelling begint.
Na enkele minuten aftasten is de eerste grote kans voor Voorwaarts. Thomas Olsman komt goed door over de linkerkant en geeft een prima voorzet richting de 2e paal. Daar staan Huub Schippers en Kilian Ekkel volledig vrij, maar ze lopen elkaar iets in de weg waardoor het schot op de paal eindigt.
Even later is het Julian Slot die met een prima voorzet Kevin Klos voor het doel weet te vinden. Kevin raakt de bal volledig verkeerd, waardoor ook deze kans niet tot doelpunt gepromoveerd wordt.

MVV`69 voetbalt wat meer van het doel af dan bij hun thuiswedstrijd en dat levert hun na zo`n 20 minuten spelen de eerste schietkans op. Gelukkig staat Sander Berghuis op zijn post en weet hij de bal onschadelijk te maken.
Vlak voor het rustsignaal zien we Kilian Ekkel aan een solo beginnen, die door een geweldige reflex van de keeper van MVV niet in een doelpunt eindigt. De ruststand is zoals we begonnen zijn, 0-0.
Er wordt bij beide partijen nog niet gewisseld, waardoor we met dezelfde 22 spelers de 2e helft beginnen.
Voorwaarts speelt steeds meer richting de helft van MVV, waardoor er ruimte ligt voor MVV om te counteren.
In de 58e minuut is het MVV die met een lange bal ervoor zorgen dat er een sprintduel ontstaat tussen Roy de Lange en de linksbuiten van MVV. Roy raakt met zijn knie de hak van de speler van MVV, die nog enkele stappen maakt en daarna ten val komt.

Een lichte overtreding die door de verder prima leidende scheidsrechter Van de Beld ook bestraft wordt. Maar tot ieders verbazing (ook MVV aanhangers) legt hij de bal op de stip, waar de overtreding toch echt ver buiten het 16-meter gebied plaats vond. Na wat consternatie zien we de scheidsrechter ook erg twijfelen, maar hij blijft bij zijn besluit. De bal wordt prima binnen geschoten en het is 0-1.
Meteen na de 0-1 krijgt Bernd Bove 2 goede schietkansen die beide niet overtuigend genoeg worden ingeschoten. Eénmaal naast het doel en de volgende bal kan de keeper van MVV reddend optreden.
We zien bij Voorwaarts steeds meer spelers die uit hun taak gaan lopen, waardoor het voetbal slordig oogt en de restverdediging niet goed staat.
In de 70e minuut maakt MVV daar gretig gebruik van door via hun rechterkant een voorzet te geven die voor het doel volledig vrij binnen geschoten kan worden. 0-2

Voorwaarts wisselt aanvallend door René Eggink, Niels Huizing en Stein van Nuil in het veld te brengen. Dit resulteert in 2 goede kansen voor Bernd Bove. Helaas staat Bernd zijn vizier vandaag niet op scherp, want zijn eerste schot gaat over het doel en de 2e volley knalt op de vuisten van de keeper van MVV.
Er worden aan Voorwaarts kant nog meer aanvallers in het veld gebracht in de vorm van Gert Dogger en Nick Wessels.
Dit levert nog een soort van slotoffensief op met verschillende kansen.
Kilian krijgt 2 goede kansen, maar hij vindt bij de eerste kans de keeper op zijn weg en bij de 2e kans schiet hij vlak voor het doel iets te onbesuisd naast het doel.
Een vrije bal op zo`n 20 meter van het doel wordt door Gert niet slecht ingeschoten, maar weer is het de keeper van MVV die zijn werk doet.
Stein heeft een goede voorzet, maar Nick mist net bij de 2e paal.
Wout Roelofs komt een teen te kort bij een strakke voorzet en een schot van Julian zeilt net voor de 2e paal langs.
Vanaf de kant lijkt het erop dat er nog wel een uur gespeeld kan worden voordat er gescoord wordt….het blijft dan ook 0-2.

Het is een wedstrijd geworden waarbij het grote gebrek van Voorwaarts dit seizoen weer naar boven komt en dat is kansen benutten en zorgen dat je verdedigend goed staat, ook als je aan het aanvallen bent.
Door het verlies tegen MVV heeft Voorwaarts na een goede serie wedstrijden na de winterstop afgesloten met 3 erg slechte wedstrijden aan het eind van de competitie.
Er zijn dit seizoen teveel wedstrijden geweest waarbij er puntenverlies is geleden door zelf erg veel kansen te missen. Tijdens deze wedstrijden is het vaak gebeurd dat er maar een paar kansen werden weggegeven, maar die kansen waren dan ook zo groot, dat ze door de tegenstander bijna niet te missen waren.
Door het inpassen van enkele nieuwe (jonge) spelers en het zoeken naar juiste posities van verschillende spelers is het een jaar geweest met hoge pieken maar ook met diepe dalen. Dit zal volgend seizoen beter moeten aangezien de `nieuwe` 4e klasse sterker zal worden met de onderste teams uit de 3e klasse (sowieso DES, Kloosterhaar, waarschijnlijk Marienberg, Bruchterveld, ATC of Bergentheim) en de bovenste teams van dit seizoen (Heracles, Bornerbroek, SV Rijssen en Daarle).
Betekent volgende seizoen een mooie competitie, waar nog meer gevraagd zal worden en waar de lat voor elke speler individueel zeker hoger gelegd zal moeten worden.

Nu eerst een tijdje geen competitievoetbal, het zal even wennen worden maar voor je het weet zit de vakantie erop en kan de voorbereiding weer beginnen.