SCOOR EEN BOEK eindscore bekend

In de afgelopen 8 weken hebben 150 kinderen van basisscholen in Twenterand veel leeskilometers gemaakt. Bij het leesproject Scoor een Boek! werkt de bibliotheek Twenterand samen met Heracles Almelo en de basisscholen.

Tijdens de sportieve afsluiting deze week op het voetbalveld van DOS’37 in Vriezenveen werd de eindscore voor Twenterand bekend gemaakt. In totaal hebben de leerlingen in 8 weken tijd 1.222 boeken gelezen, dat is gemiddeld 8 boeken per leerling. Een geweldige score!
Het leesproject
Bij Scoor een Boek! worden leerlingen van groepen 5 en 6 op een speelse manier uitgedaagd om in 8 weken tijd zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. In iedere groep hangt een poster waarop voor elk gelezen boek een bal mag worden geplakt. Zo weet de klas hoeveel boeken er met zijn allen gelezen wordt.

De leerlingen werden telkens via videoboodschappen aangemoedigd door voetballers van Heracles Almelo. Dit jaar is doelman Michael Brouwer hét boegbeeld van Scoor een Boek!. Het leesproject is opgebouwd als een voetbalwedstrijd, met een aftrap, rust en een fluitsignaal.

Scoor een Boek! werd deze week dan ook afgesloten met een sportief feestje (het fluitsignaal) waarbij de leerlingen ook mogen scoren op het veld. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen