De wethouder wordt welkom geheten door Tico Wind. “Tico is ons gezicht in Vriezenveen”, vertelt Nienke Turenhout, die zelf het merendeel van de tijd in de salon in Tubbergen werkt. Tico is niet alleen het gezicht van de ijssalon in Vriezenveen, maar ook de maker van het lekkere ijs voor beide filialen. Zowel de salon in Tubbergen als in Vriezenveen beschikt over een eigen productieruimte waar al het ijs vers en ambachtelijk wordt bereid. Maar liefst 28 smaken ijs zijn te vinden in de ijssalon. “We hebben een vast assortiment, maar ook telkens nieuwe smaken”, aldus de onderneemster. “Het nieuwe zurematjesijs is bijvoorbeeld op dit moment favoriet bij veel kinderen.”

Pindarotsijs

Maar ijs is niet het enige product dat in de winkel is te vinden. “De winkel heet niet voor niets IJs enzo. De basis is ijs en dat zal ook altijd zo blijven, maar we hebben ook cadeauartikelen van bijvoorbeeld het merk Blond Amsterdam en allerlei bakartikelen. Dit is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de herfst- en wintermaanden”, vertelt Nienke Turenhout. Op de vraag wat zij zelf het lekkerste ijs vindt, hoeft ze niet lang na te denken: “Yoghurt-framboos”, zegt ze lachend. En Tico? “Pindarotsijs!”. De wethouder moet bekennen dat zij ook al meerdere malen een ijsje heeft gekocht bij de ijssalon. Zij begrijpt de drukte bij de ijssalon wel. “Er zit altijd wel een verhaal en een bepaalde emotie aan ijs.”