Rotaryclub Twenterand stopt per 30 juni 2023

Met pijn in het hart hebben de leden van Rotaryclub Twenterand besloten om hun club per 30 juni 2023 op te heffen. Het blijkt steeds moeilijker om nieuwe leden te werven. Rotaryclub Twenterand telt nu nog 14 leden en dat is te weinig om maatschappelijke projecten van betekenis uit te kunnen voeren.

Rotaryclub Twenterand werd opgericht op 22 september 1970 in Vriezenveen, door Wim Tilanus.

Rotary International is een serviceorganisatie en wil dus iets doen voor de maatschappij, voor de gemeenschap in de nabijheid van de club.
De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Rotaryclub Twenterand heeft dat laten zien bij veel projecten.

Er werd onder meer geld ingezameld voor het opknappen en uitbreiden van een school in Nieuw Guinea, een aantal leden ging zelf naar Suriname om een weeshuis te schilderen. Verder organiseerde de club jarenlang een puzzelrit voor verstandelijk gehandicapten en een barbecue voor de vrijwilligers van de maaltijdvoorziening in de gemeente Twenterand. Ook zijn activiteiten ter bestrijding van de laaggeletterdheid ondersteund en organiseerde Rotary het ‘ Wandelen voor water’ in Vroomshoop. Hierbij leerden de kinderen (en ook leraren) over hun eigen watergebruik en over water in Nederland en ontwikkelingslanden. Door middel van een sponsorwandeling zamelden ze samen geld in om leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden toegang tot water en wc’s te geven.

De laatste jaren was Rotaryclub Twenterand vooral lokaal actief, met als hoogtepunten de organisatie van de Samenloop voor Hoop in 2014 en 2017, welke bedragen van € 85.000 respectievelijk € 111.190 voor het KWF opbrachten. Maar ook kleinere projecten werden uitgevoerd, zoals het poten van tulpenbollen bij verzorgingshuizen waarvan de opbrengst naar de actie ‘ Polio de wereld uit’ gaat, het ondersteunen van Manna en het onderhouden van een heideveldje in de Engertsdijksvenen.

ADVERTISEMENT

Gerelateerde artikelen