Een onbezorgde tijd in Twenterand voor 28 Oekraïense kinderen

Op woensdag 10 mei verwelkomde burgemeester Hans Broekhuizen 28 Oekraïense kinderen met hun begeleiders in de gemeente Twenterand. Ze komen uit dorpen in het Noorden van Oekraïne die volledig bezet zijn geweest door de Russen en hebben heftige dingen meegemaakt in de oorlog die er nu gaande is. De gemeente Twenterand en Stichting Twentse Kinderhulp Oekraïne hopen deze kinderen even de rust, veiligheid en liefde te geven waar ze recht op hebben. Zo hebben ze een onbezorgde tijd ver van het oorlogsgeweld vandaan. De kinderen blijven twee maanden in onze gemeente.

Een samenwerking tussen de gemeente Twenterand en Stichting Twentse Kinderhulp Oekraïne heeft ervoor gezorgd dat er opvang kan worden geboden aan de 28 Oekraïense kinderen. Door de vele professionals en vrijwilligers kunnen de kinderen hier voor een langere tijd weer kind zijn. De kinderen worden ondergebracht bij verschillende gastgezinnen in de gemeente. Zo zijn ze even weg van het oorlogsgeweld, schuilkelders en de spanningen waar ze al een lange tijd in leven.

Burgemeester Hans Broekhuizen verwelkomde de kinderen en hun begeleiders bij Odeon: “We willen deze kinderen graag een fijne en warme plek bieden, zodat ze even onbezorgd kind kunnen zijn. Het is hartverwarmend om te zien dat er zo veel gastgezinnen een plek hebben aangeboden voor deze kinderen. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers druk geweest om een passend programma op te stellen voor deze groep. Een fantastisch initiatief.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen