Rallycentrum Eurol Hellendoorn Rally naar Dieka Markelo

HELLENDOORN, woensdag 10 mei – In 1982 werd de allereerste rally rond Hellendoorn verreden, de 12 Uren van Hellendoorn, gewonnen door Jan van der Marel in een Talbot Lotus. Het centrale punt voor die eerste editie van inmiddels ’s lands bekendste rally was in Markelo, bij ‘Dieka van de Kruusweg’. De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally prijst zich dan ook gelukkig om nu bekend te kunnen maken dat ‘Dieka Markelo’ voor de 41e editie van het evenement opnieuw zal fungeren als het ‘rallycentrum’. Het servicepark wordt ingericht op de immense parkeerterreinen van ‘Dieka Markelo’.

Al sinds 1827 is Dieka in Markelo en wijde omgeving een begrip. Aanvankelijk was de naam ‘Dieka van de Kruusweg’, maar tegenwoordig is ‘Dieka Markelo’ de gangbare naam van dit uitgaanscentrum en evenementenlocatie. Of het nu gaat om een huwelijk, jubileum, verjaardag of surprise party, alles is mogelijk bij Dieka. Ook voor themafeesten, recepties, bedrijfspresentaties en andere evenementen is deze unieke locatie in Markelo zeer geschikt. Erik Wevers, voorzitter van de Stichting Hellendoorn Rally: “Rallysport en Dieka horen bij elkaar, al sinds de vroege jaren 80; we gaan er dan ook een echt rallyfeest van maken, dat is aan Dieka wel toevertrouwd.” Erik Wevers vervolgt: “Als geboren en getogen Markeloër vind ik het natuurlijk mooi, maar belangrijker is dat dit voor de toekomst van onze rally precies is wat we nodig hebben om onze ambities waar te maken.” ‘Dieka Markelo’ biedt alles wat een moderne rally nodig heeft: ruime en verlichte parkeerterreinen, zalen voor de organisatie (wedstrijdleiding en ‘commandocentrum’), ontvangst van en horeca voor deelnemers, VIPs en Media, overal Wifi en meer dan voldoende sanitaire voorzieningen. “Ook voor het publiek is deze locatie uniek; ze kunnen er goed parkeren, een kijkje nemen in het servicepark, een hapje eten of een drankje doen en de klassementsproef Markelo ligt op loopafstand,” aldus Wevers.

“Met deze locatie kunnen we de verkeersstromen beter reguleren wat logistieke voordelen biedt en dat valt ook bij de vergunningverlenende instanties in goede aarde. Voor de deelnemers is deze oplossing ook goed nieuws: meer ruimte voor de service en alle voorzieningen onder handbereik,” aldus Wevers. “We nemen met pijn in het hart afscheid van Avonturenpark Hellendoorn; zij waren vorig jaar onze gastheer en het was uniek om in Hellendoorn het hoofdkwartier te hebben, maar het parkeerterrein was te klein voor 120 deelnemende equipes en voor ons als organisatie betekende het veel werk om alle voorzieningen aan te brengen. Wij zijn het Avonturenpark zeer erkentelijk voor hun bijdrage aan de jubileum editie van 2022,” besluit Erik Wevers.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen