Kwintet Twenteranders deelt mee in lintjesregen

Vijf inwoners van Twenterand deelden woensdagochtend 26 april mee in de landelijke lintjesregen. Die eer viel ten deel aan mevrouw Annie Oosterhof-Westerhoff uit Vriezenveen, aan haar plaatsgenoten Hans Berkhoff, Henk Snippe en Bert Hemmer, en aan Theo Arts uit Geerdijk. Zij werden door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hans Broekhuizen speldde het vijftal woensdagochtend de bijbehorende versierselen op.

Annie Oosterhof-Westerhoff
Bijzonder zorgzaam, sociaal en zéér actief. Dat is mevrouw Oosterhof uit Vriezenveen. Zo ving ze in haar eigen huis kinderen op toen het met hun moeder niet goed ging. Ze was mantelzorger voor haar ouders, schoonmoeder en een mede-parochiaan. Ze bracht maaltijden rond voor Tafeltje-dek-je en schonk koffie in het bejaardentehuis in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Binnen de Rooms Katholieke H. Antonius Abt parochie in Vriezenveen is ze sinds 1995 een onmisbare vrijwilliger. Als koster en als gastvrouw van de kerk nam ze allerlei huishoudelijke taken op zich. Geheel belangeloos, zonder enige vergoeding, zette zij zich in voor haar parochie. Met een tijdsbesteding van zeker 20 tot 25 uur per week. En dat meer dan 27 jaar lang.

Hans Berkhoff
Meneer Berkhoff was vanaf 2003 tot vorig jaar een zeer actief en betrokken vrijwilliger in Twenterand en daarbuiten. Eerst als ouderling in de Hervormde Gemeente in Vriezenveen. Later ook als kerkelijk werker in die van Enter. Als vrijwilliger gaf hij catechisaties, verzorgde bijbelkringen, ging voor in rouwdiensten en voerde gesprekken met betrokken families en uitvaartondernemingen. In Enter organiseerde hij de jaarlijkse kerkpleinmarkt, om geld voor de kerkgemeente binnen te krijgen. Naast zijn kerkelijk werk was hij zes jaar lang voorzitter van de Medezeggenschapsraad van Boslust, een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Ommen.

Henk Snippe
In 1995 begon Vriezenvener Henk Snippe als vrijwilliger voor de EHBO. Van 1995 tot 2006 was dat in Vriezenveen en vanaf 2003 tot aan nu in Vasse, als instructeur en als vrijwilliger. Al zijn vrije tijd wordt hieraan besteed. Sinds 1995 is meneer Snippe nauw betrokken bij de Nederlandse Organisatie Docenten EHBO, als opleider van instructeurs, maar ook door zijn eigen kennis actief in te zetten. Ook na zijn pensionering als preventieadviseur bleef hij zich inzetten voor zijn medemens. Zo meldde hij zich tijdens de coronaperiode spontaan aan om hulp te bieden en werd hij toezichthouder medische zorg bij één van de testlocaties in de buurt.

Bert Hemmer
Bijna een halve eeuw was Vriezenvener Bert Hemmer als vrijwilliger méér dan betrokken bij zijn medemens en diverse organisaties binnen de gemeente Twenterand. Niet op de voorgrond, maar juist als stille kracht. Veel van zijn vrijwilligerswerkzaamheden verricht hij voor de Rooms Katholieke geloofsgemeenschap de H. Antonius Abt in Vriezenveen. Sinds de oprichting in 1974 is meneer Hemmer organist van koor CLAVIS. Tot vorig jaar was hij penningmeester van de Stichting Manna. Vanaf de oprichting is hij als SchuldHulpMaatje verbonden aan de Stichting BOOT (Budget Op Orde Twenterand) en verricht hij hulp aan mensen met financiële problemen.

Theo Arts
Ruim drie decennia lang zet Geerdijker Theo Arts zich in voor de Rooms Katholieke geloofsgemeenschap Sint Willibrord in Vroomshoop/Geerdijk. Als koster van de kerk zorgt hij ervoor dat de diensten in het weekend goed worden voorbereid en verlopen. Hij verzorgt de pastorietuin en het kerkhof en hielp mee bij de bouw van de Mariakapel aan de Geerdijk. Als onderhoudsman en beheerder daarvan zorgt hij er bovendien voor dat kapel en omliggende tuin er altijd netjes uitzien. Bij carnavalsvereniging De Smoezen steekt hij de handen uit de mouwen bij het opbouwen van decor, het toneel en de noodzakelijke attributen voor de jaarlijkse activiteiten.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen