SDO ontdoet zich van SDO

Afgelopen zaterdag hervatte het vlaggenschip van SDO de veldcompetitie. Het team van Marco Groothuis speelde op eigen veld in Westerhaar tegen naamgenoot SDO uit Schoonoord. Dit duel was een belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud. De thuisploeg stond bij aanvang van dit duel op een zesde plek, één plaats hoger dan de bezoekers.

De marge tussen de Twenten en de Drenten bedroeg 5 punten. De gelijknamige ploegen troffen elkaar deze jaargang al driemaal. Alle confrontatie werden gewonnen door de Westerhaarders met ruime cijfers na moeizame duels waarin het blauwe SDO vaak lang kon aanhaken.

Het thuisspelende SDO had zich voorgenomen om scherp te beginnen en meteen een gat te slaan met het bezoekende SDO. Maar de Westerhaarse formatie kreeg het deksel op de neus en keek na 5 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Basisdebutante Aniek Dekker wist vervolgens haar eerst kans om te zetten in een doelpunt, 1-2. Dit was een voorbode op een zeer sterke debuutwedstrijd die ze zou gaan spelen. Na deze treffer was het wederom de uitploeg dat tot scoren kwam, 1-3. Niet veel later ging de thuisploeg erop en erover; de Westerhaarders kwamen op gelijke hoogte en namen de leiding, 4-3. Deze voorsprong kon het Twentse SDO niet vasthouden, ondanks het enorme kansenoverwicht. De ploeg wist in het restant van het eerste bedrijf niet meer de korf te vinden en kreeg een lesje effectief. Het Drentse SDO wist uit het geringe aantal mogelijkheden toch tot scoren te komen en leidde zo bij rust met 4-6.

Na de korfwisseling incasseerde de thuisploeg wederom een doelpunt en keek zo tegen een 4-7 achterstand aan. Toch raakten de Westerhaarders niet in paniek. Tekenend was hoe kalm jongeling Aniek Dekker een strafworp verzilverde, 5-7. Luttele minuten later stond het weer gelijk, 7-7. De Oranje-formatie was heer en meester en liet zich gelden. Mede door het sterke reboundwerk kon de ploeg blijven herhalen en nam zo afstand van de Schoonoorders. Aniek Dekker zette met haar derde treffer haar ploeg op voorsprong, 8-7. Invalster Eefke Sportel deed ook een duit in het zakje door ook haar eerste schot te bekronen met een treffer, 9-7. Tien minuten voor tijd stond het 11-7. De bezoekers waren niet bij machte om iets terug te doen. En zo zagen de Oranjehemden hun overwinning niet meer in gevaar komen. Einduitslag SDO (W) – SDO (S): 14-9

Een wedstrijd met twee gezichten voor het Westerhaarse SDO dat uiteindelijk terecht de overwinning over de streep trok. Door deze overwinning stijgt de ploeg een plekje op de ranglijst en neemt het verder afstand van de degradatiezone. Op woensdag 3 mei kan de Reas-formatie zich veilig spelen. De Westerhaarders spelen dan thuis tegen hekkensluiter Rivalen uit Doesburg. Dit duel begint om 20:30 uur.