Overtuigend Vroomshoopse Boys is PH de baas

Op het sportpark de Schelfhorst in Almelo trad Vroomshoopse Boys als de nummer 5. van de ranglijst van de tweede klasse J. aan tegen PH, de nummer 7. De thuisploeg had een ijzersterke reeks met de nodige overwinningen achter de rug en wilde opnieuw een driepunter halen.

De strijdbare bezoekers dachten daar heel anders over en in de eerste minuten nam de Boys direct het initiatief. Met prima combinatievoetbal werd PH teruggedrongen op eigen helft en er kwamen doelrijpe kansen voor de gasten. Juliën Derks en Jos Hutten wisten die evenwel niet te verzilveren, zodat PH een vroege achterstand bespaard bleef. Dat kwam ook door goed keeperswerk van sluitpost Arjan Nijenkamp van de thuisploeg.

PH zocht het in snelle omschakelmomenten met de nodige dieptepasses, maar de geconcentreerd spelende Boys-defensie liet zich niet verrassen. De Boys bleef een licht overwicht houden, zonder vooralsnog tot grote kansen te komen. In de 38ste minuut werd de ban gebroken. Jos Hutten kopte een hoge bal door en bereikte de vrij gelopen Juliën Derks. De linker vleugelspits van de Boys schermde de bal prima af en volleerde de bal vervolgens hard en onberispelijk in het doel van PH: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon de Boys direct aanvallend en de PH-spelers werden niet zelden van het kastje naar de muur gestuurd. Direct al doelpuntte Jos Hutten uit een vlot lopende aanval, maar scheidsrechter Paul van Koolwijk uit Angeren had buitenspel geconstateerd. In de 55ste minuut was het wel raak. Aan de rechterkant ontsnapte Juliën Derks weer eens en zijn voorzet op maat werd door Levi Aitink op de juiste waarde geschat en hoog in het doel geschoten: 0-2. In dezelfde minuut kwam aanvaller Jordy Harms in het veld voor middenvelder Tom Pierik. De Boys bleef in de fase erna uiterst comfortabel aan de bal en het wachten was op nog meer treffers van de gasten.

In de 63ste minute was het zover, toen rechter vleugelspits Sil Derks een vloeiende aanval van dichtbij heel beheerst afrondde: 0-3. In de 69ste minuut maakte bij de Boys centrale verdediger Sven Paters plaats voor aanvaller Bert Verschoor en bleef de Boys onveranderd steeds de aanval zoeken. Het was Bert Verschoor die de vele naar Almelo meegereisde Boys-supporters opnieuw liet juichen. In de 78ste minuut kwam hij oog in oog te staan met keeper Arjan Nijenkamp, die met een hard schot vanaf links volslagen kansloos werd gelaten: 0-4. Jordy Harms was daarna twee keer nog dichtbij een vijfde treffer voor Vroomshoopse Boys. Eerst werd een buitenspeldoelpunt van de centrumspits afgekeurd en even daarna ging een lob van grote afstand net langs de paal.

In de ultieme slotfase namen de gasten wat gas terug en kon PH nog enkele keren dreigend uitbreken. In de 88ste minuut profiteerde routinier Sam Hesselink van de geboden vrijheid. Met een geplaatst schot in de linker hoek werd de deze middag weer prima acterende Boys-doelman René Kok kansloos gelaten: 1-4. Even later werd er voor de laatste keer gefloten en had de fris en fruitig spelende formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens een eclatante 4-1 overwinning behaald. De vijfde plaats in de rangschikking is nu stevig in handen en zaterdag liggen er weer kansen in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Elim om die positie in de subtop te consolideren. Voor een goed resultaat benodigde vorm, ritme en teamspirit lijken aanwezig.

Tegen PH werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok ; achter: Jesper Derks, Robert Veld, Sven Paters (69: Bert Verschoor) en Simon Kempers; midden: Tom Pierik (55: Jordy Harms), Léon Dogger en Levi Aitink; voor: Sil Derks, Jos Hutten en Juliën Derks.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 verloor in Kampen met 2-0 van KHC 2. Vroomshoopse Boys Hoofdklasser JO19-1 ging thuis op de Bosrand met dezelfde cijfers onderuit tegen MVV’29 JO19-1 uit Harbrinkhoek.

De beloften tot en met 21 jaar van Vroomshoopse Boys hebben zich definitief geplaatst voor de finaledag van het prestigieuze Beltona-toernooi. Op de velden van Sparta Enschede en Vosta komen daartoe op zaterdag 17 juni in totaal 16 teams uit Overijssel en Drenthe in actie.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen