DOS’37 herpakt zich tegen FC Meppel

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag speelde DOS’37 in speelronde 22 de belangrijke returnwedstrijd tegen het in degradatie verkerende FC Meppel. De geel-zwarten moesten winnen om in de race te blijven voor de titel in 2J, dit werd uiteindelijk ook bewerkstelligd, middels een 4-2 overwinning.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten bezig of DOS’37 had het eerste doelpunt al gemaakt tegen FC Meppel. Een mooie steekbal van Sander Thomas op Ronald te Morsche, die de bal in het doel verlengde. Een mooi uitgespeeld doelpunt van de Vriezenveners. De toon was gezet door de geel-zwarten. FC Meppel liet zich niet van de wijs brengen en ging gewoon op zoek naar de 1-1. In minuut 10 voorkwam Patrick Nitert de gelijkmaker. De snelle spits van FC Meppel kon 1 op 1 gaan naar Patrick Nitert, maar de laatste voorkwam met een goede ingreep de gelijkmaker. Wederom stond het niet goed in de verdediging, wat de laatste tijd vaker gebeurde. Maar in de 19e minuut was het dan wel raak voor de groen-wit gestreepten. Hugo Bisschop maakte de gelijkmaker in Vriezenveen voor de Meppelaars. De wedstrijd was weer in evenwicht. DOS’37 ging weer op zoek naar de voorsprong. Maar het werd er niet beter op voor de Vriezenveners. De ballen versprongen of kwamen niet aan, om echt gevaarlijk te worden. Een paar kleine kansje voor rust, maar tot scoren kwam het niet. Er werd gerust met een 1-1 op het scorebord.

Vroege voorsprong DOS’37 in tweede helft
De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman kwamen wat feller uit de startblokken en dit resulteerde in een vroege 2-1 voorsprong in de tweede helft, dankzij de oplettendheid van Twan Schoonewille. De jonge arbiter Bent Kuipers uit Geesteren, die zijn debuut maakte in de 2e klasse KNVB, kende een strafschop toe aan DOS’37, wegens een handsbal in de zestien. Topscorer Ronald te Morsche plaatste zich achter de bal en nam deze strafschop. Zijn matige inzet werd in eerste instantie nog gered door de keeper, maar in de rebound schoot Twan Schoonewille alsnog de 2-1 binnen. Zo kwamen de Vriezenveners weer op voorsprong in eigen huis. FC Meppel ging meteen weer op zoek naar de gelijkmaker en nam iets meer risico om vooruit te voetballen en hierdoor kwam er meer ruimte op het middenveld voor DOS’37. Zo werd Shakki Mohamed diep gestuurd vanaf het middenveld. Hij ontving de bal op rechts en speelde op snelheid zijn man uit, sneed naar binnen en schoot de bal beheerst in de korte hoek. En zo stond het 3-1 voor de thuisploeg.

Snelle reactie DOS’37 op aansluitingstreffer FC Meppel
FC Meppel leek enigszins aangeslagen door de 3-1 en DOS’37 probeerde de score snel uit te breiden, maar bleef ruimtes weggeven achterin. Zo ook in de 70e minuut, waarbij een snelle counter van de Meppelaars prompt de aansluitingstreffer opleverde, 3-2. De marge van 1 doelpunt, was gelukkig maar van korte duur. Nog geen 3 minuten later zorgde Jordi Brinkman uit een hoekschop van Sander Thomas voor de 4-2 voorsprong. Een mooie kopstoot, waarbij de bal via binnenkant paal in het doel verdween.

Zo pakte DOS’37 belangrijke punten voor het kampioenschap. Gramsbergen morste dure punten doordat het gelijkspeelde tegen Tubantia. Concurrent Sparta Enschede was deze middag vrij en hierdoor staat DOS’37 nu op 2 punten van de koploper in de 2de klasse J.

Volgende week een lastige uitwedstrijd in Hengelo tegen Tubantia. Weer een tegenstander uit de onderste regionen in deze competitie. De wedstrijd zal om 14:30 uur beginnen op het sportpark De Bijenkorf.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen