Jeugdtuinen Vriezenveen gaat verder

Vorig jaar is de moestuinvereniging Vriezenveen van start gegaan met een nieuw project in samenwerking met de Gemeente Twenterand……. Jeugdtuinen en het project wordt voorgezet.

Jeugdtuinen is voor en door kinderen om zich zo bewust te worden van het groeiproces. Leuk, Leerzaam en Lekker gezond. Veel kinderen zullen niet weten hoe het een en ander groeit en bloeit dus het is erg leerzaam.

Is deze tijd van prijsstijgingen en aangezien niet iedereen de financiële middelen heeft om deel te nemen, kan er gratis door kinderen worden deelgenomen aan de jeugdtuinen. Alles is duur ook de groente en door zelf je eigen groenten te verbouwen heb je verse biologische groente op je bord liggen.

Vindt je kind het leuk om buiten te zijn en iets met hun handen te doen dan kunnen ze in bezit van een stuk grond komen en mogen daar hun eigen groentes en/of bloemen verbouwen. Dit alles onder begeleiding. Ze werken heerlijk in de buitenlucht, kunnen hun eigen groente verbouwen en ’s avonds opeten.
Is je kind 9,10,11,12 jaar (groep 6-7-8), dan mag het een eigen jeugdtuintje verzorgen. Het seizoen begint 08 mei met het zaaien/planten en stopt ongeveer oktober met de laatste oogst.

Als de groenten, bloemen en planten helemaal volgroeid zijn, kun je ze meenemen naar huis. In Vriezenveen heb je de jeugdtuin aan Aadorpweg waar je na schooltijd (op maandag en woensdag van 15.00 tot 16.00 uur) kunt tuinieren. Tuingereedschap is aanwezig en wij zorgen voor evt de zaden en de plantjes.

Aanmelden
Lijkt het je wat en mag je van je vader, moeder en/of verzorger meedoen? Meld je dan snel aan, want vol = vol!
Je kunt je inschrijven bij de contactpersoon Ivonne Stege telefoonnummer: 06-10603236. De eerste uitleg zal met ouder(s)/verzorger zijn, op zaterdag 29 april om 10.00 uur, daarna alleen voor het kind startend op 08 mei om 15.00 uur.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen