Den Ham verliest van de Zweef

Waar de trainer van De Zweef sprak van een gestolen overwinning, was het meest gehoorde woord aan de zijlijn bij Den Ham: “Jammer”. Het resultaat na 90 minuten voetballen was echter (opnieuw) nul punten.

Ook in deze wedstrijd bood Den Ham prima partij. Was gedurende grote delen van de wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar…… de punten worden aan de meet verdeeld en die waren voor de bezoekers uit Nijverdal. De Zweef speelde zich door de overwinning naar een prima 8e stek op de ranglijst, terwijl de Hammenaren in de onderste regionen blijven bivakkeren, waarbij zelfs rechtstreekse degradatie niet is uitgesloten.
De laatste drie wedstrijden van Den Ham gingen allemaal met miniem verschil verloren. Net als onlangs tegen Dos’37 keek Den Ham ook tegen de Zweef Den Ham na 4 minuten al weer tegen een achterstand aan, middels een totaal onnodig weggegeven doelpunt. In de 50e minuut een herhaling van zetten en lag de 0-2 in het netje.
Daar tussendoor had Den Ham het overwicht, mooie kansen middels Julian Nijland en Luuk Kuiper die allen de uitstekende doelman Klein Boonschate van De Zweef op hun pad vonden.

Het ontbreken van een paar vaste basis spelers door blessures, was aan het Hammer spel niet af te zien. Echter achterin onnodige doelpunten weggeven en voorin niet weten te scoren, dan houdt het op.
In de 60e minuut werd het zelfs 0-3 toen de uitkomende doelman Jeffrey Ekkel met een fraaie lob werd gepasseerd.
Het duurde tot de 67e minuut alvorens Den Ham door Ruben Kelder terugkwam in de wedstrijd. Kelder speelde deze dag een prima wedstrijd, en ontpopt zich als jongeling steeds meer als regisseur op het middenveld, met doordachte acties. Daar ontbreekt het bij overige spelers van de Hammenaren nog wel eens aan. Een stukje voetbal “gochme”.
In de 89e minuut was het Joost Veurink die het Hammer overwicht nog eens accentueerde middels de 2-3, echter was de resterende tijd te kort om alsnog het minimaal verdiende punt binnen te halen. Met nog 4 wedstrijden te gaan de opdracht aan de mannen van trainer Weghorst om plek 9 t/m 11 te halen om zodoende de nacompetitie te bereiken in een jaar waarin door veranderingen in de voetbal pyramide vanaf de 9e plek je al niet meer zeker bent van klasse behoud.