Oud wielrenner Rob Harmeling te gast in wielercafe Ronde van Overijssel

Vroomshoop – Het wielercafé van de Ronde van Overijssel heeft de bekende oud-wielrenner Rob Harmeling weten te strikken als een van de gasten. Voorafgaand aan de Ronde van Overijssel op zaterdag 6 mei, is in het ‘Dorp van de Ronde’ het wielercafé op dinsdag 18 april in Het Punt te Vroomshoop. De toegang en het eerste kopje koffie of thee zijn gratis. De zaal gaat open om 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur.

Naast deze winnaar van de Ronde van Overijssel en een etappe in de Tour de France, is ook dit jaar het wielercafé goed gevuld met een keur aan gasten. Op korte termijn hoopt de organisatie nog een grote naam uit de wielersport toe te voegen aan het programma. Presentatoren van het wielercafé zijn Ralph Blijlevens en Harry Middeljans.

Rob Harmeling

Rob Harmeling uit Marle (Hellendoorn) is voormalig profwielrenner en huidig ploegleider van de nieuwe continentale wielerploeg Tour de Tietema – Unibet. Harmeling kende met zijn renners een mooi seizoensdebuut in de Ster van Zwolle, met een tweede plek voor Martijn Budding. Tijdens de Ronde van Overijssel op 6 mei gaat Harmeling voor de winst, zijn ploeg staat op de voorlopige startlijst.

Voordat Harmeling achter het stuur van de ploegleiderswagen ging zitten, kende hij een lange en succesvolle loopbaan als wielrenner. De kroon op zijn carrière is vooralsnog dat hij in 1992 de touretappe naar Bordeaux won.

Daarvoor won hij in 1986 de Ronde van Overijssel en werd hij dat jaar wereldkampioen in de ploegentijdrit voor amateurs en deed hij in 1988 mee aan de Olympische Spelen in Seoel. Van 1991 tot 1995 kwam hij uit voor de TVM-wielerploeg. Harmeling is een graag geziene gast bij televisieprogramma’s zoals De Avondetappe.

Lokale helden
Naast Harmeling maakt ook Jelle Johannink zijn opwachting in Het Punt in Vroomshoop. De Denekamper werd vorig jaar, in het shirt van Sensa – Kanjers voor Kanjers, Nederlands kampioen bij de elite. Dit jaar maakt hij deel uit van de continentale formatie Abloc.

Verder is Mikel Berenst uit Vroomshoop te gast. De junior is clubkampioen van de Almelose Wielervereniging ‘De Zwaluwen’. Ook voorzitters Bert Luchies van Wieler Toer Club ‘WTC Vroomshoop’ en Danny Waterink van Skeeler- & Wielerclub Twenterand worden aan de tand gevoeld. Daarnaast zal de wielersport in de gemeente Twenterand en daarbuiten worden besproken met wielerliefhebber en sportwethouder van de gemeente Twenterand, Mark Paters.

Dorp van de Ronde
Het Wielercafé wordt traditiegetrouw jaarlijks georganiseerd in het ‘Dorp van de Ronde’ van de Ronde van Overijssel. In 2023 valt deze eer te beurt aan Vroomshoop. Het dorp speelt deze 69e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op zaterdag 6 mei.

Die dag is de Dorp van de Ronde-sprint dus ook in Vroomshoop. Naar verwachting doet het peloton rond 14.30 uur Vroomshoop aan. De bedoeling is dat het publiek de renners goed te zien krijgt en hen aanmoedigt tijdens de tussensprint. De streep wordt getrokken aan het Zwolsekanaal ter hoogte van zijstraat Linderflier.

Overijssels Mooiste
Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 6 mei 2023 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 69e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen