“Als gemeente willen we er natuurlijk voor zorgen dat iedereen zo goed mogelijk kan meedoen in de samenleving. Geen geld hebben voor kleding maakt dit lastiger. Met een financiële bijdrage aan dit initiatief weten we zeker dat we veel mensen kunnen helpen. Dat blijkt wel uit het succes van de speelgoedbank. De inzet van Eric, André en andere tientallen vrijwilligers om mensen in armoede te helpen vind ik echt geweldig”, aldus wethouder Roel Koster.

Discreet uitgiftepunt

Met een discreet uitgiftepunt op een industrieterrein weten de initiatiefnemers dat de stap om kleding op te halen kleiner wordt. De stichting heeft meerdere financiers voor de aanschaf van het pand kunnen vinden. Zodra de financiering rond is wordt een vergunning aangevraagd om op het Bedrijventerrein Almeloseweg-Oost het uitgiftepunt te starten. Als de vergunning is verleend gaan de vrijwilligers zo snel mogelijk aan de slag.