Drukke weken voor Chr Mannenkoor Vroomshoop

Vroomshoop – Het mannenkoor uit Vroomshoop zit midden in een drukke periode. Het koor heeft net twee Passiestonden achter de rug en gaat nu voorbereiden op een optreden in Zwolle, waar wordt meegewerkt aan een plechtigheid ter gelegenheid van Bevrijdingsdag 2023.


Twee indrukwekkende Passiestonden
In de Lijdensweek voor Pasen, hield het Chr. Mannenkoor Vroomshoop weer twee keer een Passiestonde. Deze rijke traditie vond voor de 9e keer plaats in de Sint Pancratiuskerk te Geesteren en voor de 24e keer in kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop.
De bezoekers konden een uur lang luisteren naar muziek, vertolkt door altsaxofonist Klaasjan Pullen, het mannenkoor onder leiding van Gezinus Veldman die tevens enkele ingetogen, verstilde pianosoli liet horen.

Het mannenkoor zong onder andere ‘Dit ene weten wij’, een stuk op tekst van Henriëtte Roland Holst en op muziek van Gezinus Veldman. Ook klonk de negrospiritual ‘Were you there’ en ‘Pie Jesu’ uit het Requiem van Andrew Lloyd Webber. Vlak voor een minuut stilte halverwege de Passiestonde zong het koor ‘In manus tuas Pater’. De Passiestonde eindigde met het krachtige ‘Lift high the cross’ van S.H. Nicholson.
Het mannenkoor heeft enkele jaren geleden de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze prachtige cd kost slechts € 5,00 en is verkrijgbaar door een mail te sturen naar secretariaat@cmkvroomshoop.nl . Bellen mag ook: 0546-642191.
Bevrijdingsdag

Het koor gaat zich nu opmaken voor een flinke krachtproef, namelijk de medewerking aan het ‘Programma rondom Vrijheid’, dat zich gaat voltrekken in de Dominicanenkerk in Zwolle op vrijdagochtend 5 mei. De hoofdstad van de provincie Overijssel is de plaats waar dit jaar de officiële landelijke viering plaatsvindt ter gelegenheid van Bevrijdingsdag 2023. Naar verwachting wordt deze plechtigheid rechtstreeks uitgezonden op RTV Oost. Het mannenkoor uit Vroomshoop verzorgt deze ochtend een deel van het muzikale programma.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen