Sportlust verliest doelpuntenfestijn in Overdinkel

Overdinkel – Voor Sportlust stond de verre uitwedstrijd tegen Overdinkel op het programma tegen de plaatselijke Sportclub.

Het laag staande zonnetje in de auto leek de Vroomshopers in slaap gesukkeld te hebben. Al binnen twaalf minuten waar men moeite had met de snelle buitenspelers van de gastheren keek Sportlust tegen een 3 – 0 achterstand aan. Onnodig gezien de eerste grote kans voor Sportlust was.

Daarna leek Sportlust wakker en Dennis Jozic profiteerde dan ook van een te korte terugspeelbal in defensie.
Uit het niets kwam Overdinkel na 33 minuten op 4 – 1 vanuit een rebound uit een vrije trap. Twee minuten later wist Gijs Kleinheerenbrink na terug van Dennis de 4 – 2 tegen de touwen te schieten.
Tussendoor wist de grensrechter van Overdinkel twee scherpe counters onschadelijk te maken door schaamteloos voor buitenspel te vlaggen.
In de blessuretijd van de 1e helft werd Dennis onderuit gehaald door de uitgekomen doelman die volgens de regel ‘niet dubbel straffen’ er vanaf kwam met een gele kaart. De daaruit volgende strafschop werd door Tim Spoor via de binnenkant van de paal tot doelpunt gepromoveerd; 4 – 3 ruststand.

Ook de 2e helft was de eerste grote kans voor de Vroomshoopers. Zoals zo vaak valt hij aan de andere kant als je ‘m zelf niet maakt; 5 – 3.
Sportlust bleef aandringen zonder tot echt grote kansen te komen. Toen naarmate de blessuretijd verstreek een resultaat er niet meer in zat voor Sportlust en de koppies wat gingen hangen wist Overdinkel nog tweemaal te scoren met een totaal van tien doelpunten als resultaat.

Na de Pasen speelt Sportlust de belangrijk thuiswedstrijd tegen SV Enter.