Voorwaarts wint spektakelstuk bij sv Rijssen

Rijssen – Op zaterdag 1 april speelt Voorwaarts 1 de belangrijke uitwedstrijd tegen de huidige nummer 3 van deze competitie SV Rijssen.
SV Rijssen bivakkeert momenteel op de 3e plek op de ranglijst, wat aan het eind van de competitie een ticket voor de nacompetitie oplevert. Ook is het voor SV Rijssen nog mogelijk om voor de 3e periodetitel te gaan. Dit geldt zeker ook voor Voorwaarts, maar dan moet er wel gewonnen worden.

Voorwaarts heeft de laatste weken alleen maar tegen top 5 teams gespeelt en dat heeft veel kracht gekost. Dat is terug te zien in het aantal blessures. Vandaag zijn Dylan Snippe, Wout Roelofs, Nick Wessels en René Eggink om verschillende redenen niet inzetbaar en hebben Mauro Slatius en Glenn Snippe afgelopen week deels aangepast getraind.
Maar zoals altijd starten we gewoon weer met 11 spelers, die er alles aan gaan doen om de 3 punten naar Westerhaar te brengen.
In de warming-up is de spanning op de gezichten te zien. Er is focus, hopelijk valt de spanning weg als de wedstrijd begint.

In de eerste minuten zien we SV Rijssen in balbezit de bal goed rondspelen en wordt er via hun nr.15 Niek Averesch de ballen prima achter de verdediging van Voorwaarts gelegd.
Toch is de eerste kans voor Voorwaarts, want bij een onderschepping op het middenveld wordt Bernd in stelling gebracht. Bernd zijn schot gaat over het doel.
Even later krijgt Voorwaarts hun 2e kans en deze is meteen raak. Bernd heeft een perfecte steekbal op Mauro die niet twijfelt en de bal koelbloedig binnen schiet. 0-1
Voorwaarts kan niet lang genieten van de voorsprong, want bij de 2e aanval van SV. Rijssen is het al raak. Een hoge voorzet in de 16-meter valt voor de voeten van Mitchel Brugts, die de gelijkmaker binnen werkt.

Vanaf nu ontstaat er een echte wedstrijd, waarbij er tactisch en fysiek veel van beide teams gevraagd wordt.
Na zo`n 20 minuten is het Kilian Ekkel die via een pass van Kevin Klos 1 op 1 richting de keeper lijkt te gaan. Helaas is de keeper attent en uit de tegenaanval is het SV Rijssen die een schot op Voorwaartsgoalie Sander Berghuis lossen. Sander kan de bal niet klemmen en uit de rebound volgt een sliding van Sander op de bal, die door de scheidsrechter als onreglementair wordt gezien……strafschop.
Waar SV Rijssen thuis bij ons een strafschop mistte door hem naast te schieten, zien we vandaag weer een onbenutte strafschop aan Rijssense kant. Dit keer is Sander een sta in de weg. Hij weet niet alleen het eerste schot te keren, maar hij ranselt ook de rebound uit het doel.

Er volgt een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, waarbij beide teams mogelijkheden krijgen. Vlak voor rust krijgt Julian Slot een goede schietkans die net voorlangs het doel gaat. Even daarvoor was het weer Sander Berghuis die 1 op 1 met een aanvaller van SV Rijssen als winnaar uit het duel komt.
Met een 1-1 ruststand gaan beide teams de kleedkamer in.
Voorwaarts begint de 2e helft erg sterk. Thomas Olsman speelt een prachtig diepe bal op de sprintende Julian, die de achterlijn opzoekt. Vandaar vindt hij de goed mee gelopen Huub Schippers, die de bal niet perfect raakt, maar wel tegen het net weet te werken. 1-2

Er volgt een echte wedstrijd waarbij fysiek niet geschuwd wordt, gele kaarten vallen en waar de scheidsrechter zijn handen vol heeft om de boel in juiste banen te leiden.
Na iets meer dan een uur spelen komt er meer druk op de verdediging van Voorwaarts en weet SV Rijssen de gelijkmaker binnen te schieten uit een gelijkwaardige situatie als hun 1e doelpunt. 2-2
Diede ter Braak komt in het veld voor de goed spelende, maar moegestreden Huub Schippers.
Even later zien we de mooiste aanval van de middag, een aanval zoals die op de tekentafel gemaakt zou kunnen zijn…..
Bij een diepe bal van SV Rijssen over de grond, is het Yarnick Boertje die door dekt tot op de middellijn. De afvallende bal wordt door Diede bij Bernd neergelegd, die Mauro naar de linkervleugel stuurt. Mauro krult de bal achter de verdediging richting de instormende Kilian, die a la Bep Bakhuis (voor de jongeren a la Van Persie) vallend koppend de 2-3 tegen de touwen werkt.

Misschien wel de mooiste aanval van het jaar. Maar we zijn er nog niet. Er staat zeker nog een kwartier op de klokken.
Even later maakt Kilian in de verdediging een overtreding die met geel bestraft wordt. Zijn 2e van de middag, waardoor we zeker nog 10 minuten (+ blessuretijd) met 10 man moeten overleven.
Intussen wordt Glenn Snippe gewisseld voor Roy de Lange en even later komt Gert Dogger in het veld voor Mauro Slatius.
Beide teams krijgen in dit laatste deel nog kansen. De grootste van SV Rijssen is een afstandsschot die door Sander gekeerd wordt, maar waar wel een rebound op komt. Er wordt gescoord, maar de rebound was vanuit buitenspel positie. Het vlagsignaal van Koen wordt gehonoreerd en het blijft 2-3.
Voorwaarts krijgt nog 2 mogelijkheden via een kopbal van Diede en een slalom van Julian waarbij de keeper van Rijssen de bal tot corner weet te verwerken.

Het blijft 2-3 en Voorwaarts heeft vandaag laten zien dat het ook dit soort wedstrijden kan winnen, waar volwassen en mannelijk gespeeld moet worden om de overwinning over de streep te trekken.
Door de overwinning heeft Voorwaarts zich in een goede positie gemanoeuvreerd in de 3e periode.
Helaas hebben we nog niets en zal er volgende wedstrijd thuis tegen Mariënheem weer gewonnen moeten worden om dit seizoen nog glans te geven.