Springselectie LOVA Vroomshoop wint goud op NK Clubteams in Vroomshoop

Vroomshoop – Op zaterdag 1 april 2023 vond het Nederlands Kampioenschap Clubteams plaats. Dit keer hoefde de dames niet naar de andere kant van Nederland af te reizen maar werd de wedstrijd georganiseerd door LOVA Vroomshoop in het Punt te Vroomshoop. LOVA kwam uit met maar liefst 3 dames teams.

Tijdens de middagwedstrijd mocht een gloednieuw team, namelijk de dames junioren de spits afbijten. Het team dat bestond uit Tess Westerik, Senna Hovius, Jula Lindeboom, Jasmijn Egberts, Esmee Jansen, Suze Jonker en Romy Willems had nog nooit eerder deelgenomen aan zo’n grote wedstrijd. Ondanks de spanning lieten de dames keurige sprongen zien en wisten zij zelf een zilveren trofee in ontvangst te nemen! Een onwijs knappe prestatie voor dit jonge en zeer talentvolle team.

Ook waren de dames senioren B weer van de partij. Maréll Drent, Anouk Zijlstra, Evi Grondman, Roos Schottert, Marin Krahwinkel, Jade Kuiper en Sabine Lamberts begonnen de wedstrijd op het onderdeel airtrack. Helaas moesten zij op dit onderdeel een aantal fouten incasseren. Op de onderdelen trampoline pegasus en trampoline werd er keurig gesprongen maar was de achterstand helaas al te groot om deze nog in te halen. Ondanks deze tegenslag hebben de dames zich door de wedstrijd weten te vechten en werden er zelfs door een aantal nieuwe sprongen uitgevoerd namelijk de tsukahara en dubbelsalto gehurkt. Het team eindigde op een prachtige vierde plek.

Als laatst mocht het senioren A team in actie komen. Na een pittige laatste training waarin Marith Nijboer flink geblesseerd raakte en helaas niet kon deelnemen aan de wedstrijd moest het team verder met zeven springsters. Het team, bestaande uit Bente Vos, Alisha Coenraad, Ayla Willems, Zoë Wessels, Jente ten Donkelaar, Sanne Nijhuis en Esmee Schoemaker wist de wedstrijd te draaien zonder grote fouten te maken. Op de onderdelen trampoline pegasus en trampoline wisten zij het hoogste punten aantal te behalen. Op het onderdeel airtrack werden zij tweede. Dat maakte dat zij uiteindelijk met een punten totaal van maar liefst 71,15 het hoogste podium mochten betreden en de titel Nederlands Kampioen in ontvangst mochten nemen. Deze overwinning werd tijdens de thuiswedstrijd flink gevierd met alle supporters.

De trainsters Lianne Schoemaker, Mandy Bosch en Rosanne Dubbink zijn enorm trots op de prestatie van deze drie topteams.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijddag en willen al onze vrijwilligers en sponsoren bedanken voor alle hulp. Zonder hen had LOVA Vroomshoop deze wedstrijd nooit kunnen organiseren.

Bron: Lova Vroomshoop

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen