Sportlust Vroomshoop 1 vanaf seizoen 23 24 op de zaterdag

Vroomshoop – Vanaf het seizoen 2023-2024 zal Sportlust 1 deelnemen aan de competitie op zaterdag. De overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal is een landelijke trend en gaat dus ook onze vereniging niet voorbij.

Vorig seizoen hebben landelijk 53 verenigingen bij de KNVB aangegeven voor het huidige seizoen te willen overstappen. Voor dit seizoen hebben 24 clubs aangegeven de overstap te maken van zondag naar het zaterdagvoetbal. Het is een maatschappelijke verandering dat, met name de jongere generatie, de zondag anders willen besteden dan met sporten. De zaterdag is hiervoor meer intrek en met het oog op de toekomst zullen we hierop moeten anticiperen. Naarmate in de afgelopen jaren de geluiden hierover binnen Sportlust Vroomshoop ook te horen waren zijn er veel gesprekken gevoerd door de TC van Sportlust Vroomshoop.

Doel hiervan was o.a. om de voorkeuren van spelers (selectie senioren en JO19) te weten te komen. Daaruit bleek dat er een overduidelijke voorkeur voor spelen op de zaterdag aanwezig is. Dit houdt in dat er meer dan voldoende draagvlak is voor het vlaggenschip van Sportlust Vroomshoop om op de zaterdagmiddag te gaan voetballen. Alles bij elkaar genomen en gewogen heeft het bestuur in haar vergadering van maandag 27-03-2023 het besluit genomen om de overstap naar de zaterdag te maken met het eerste elftal.

Graag wil het bestuur van Sportlust Vroomshoop haar leden uitnodigen voor een bijeenkomst op woensdag 05-04-2023 om 19:00 uur in het clubhuis. Het bestuur wil dan de eerdergenoemde keuze toelichten aan de leden van Sportlust Vroomshoop.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen