Sportlust lijdt onterechte nederlaag tegen Bvv Borne

Het eerste elftal heeft een onterechte nederlaag geleden tegen directe concurrent Bvv Borne. Tijdens de wedstrijd waren de kansen voor de thuisploeg maar gingen de gasten in de blessuretijd met de drie punten naar huis.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide ploegen evenveel punten en dus waren de belangen groot. Ondanks het hoge druk zetten van de Borne was het Sportlust dat gedurende de eerste helft de meeste kansen bij elkaar wist te spelen. Al na een paar minuten wist Joppe Wekamp met een goede steekpass Dennis Jozic de diepte in te sturen. Dennis wilde breed leggen op Tim Spoor maar bal kwam net niet aan. Vlak hierna wist Dinand Hankamp na goed druk zetten de bal op het middenveld te veroveren. Dinand stuurde vervolgens Dennis de diepte in maar zijn inzet hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal. De gasten uit Borne moesten, mede door goed verdedigen van de kant van Sportlust, het tot dan toe vooral doen met het stichten van gevaar uit hoekschoppen, vrije trappen en verre ingooien.

Na een half uur spelen werd mooiste aanval van de eerste helft op de mat gelegd. Via een verzorgde aanval over meerdere schijven kwam de bal voor de voeten van Tim die vervolgens naar binnen kapte en de bal in de verre hoek wilde krullen. Helaas spatte zijn inzet uiteen op de paal. Zo werd er gerust met de brilstand op het scorebord.
In de tweede helft lag het spel vrij veel stil waardoor het spel niet echt op gang kwam. Toch waren ook in deze helft de kansen weer voor de gastheren. Allereerst kwam een afvallende bal voor de voeten van Anthony van Duiven maar zijn inzet mistte kracht. Vlak daarna wist Tim met voorzet vanaf de linkerkant het hoofd van Dennis te bereiken maar de doelman van Borne redde bekwaam. Met nog ongeveer twintig minuten te spelen stuurde Dennis Tim de diepte in wiens inzet via de vingertoppen van de uitstekende doelman van Borne op de lat belandde. De rebound kwam voor de voeten van de ingevallen Roy van Dijk. Roy controleerde de bal beheerst en schoot vervolgens op doel maar ook deze inzet werd weer net voldoende aangetikt door de doelman waardoor de inzet over het doel belandde.

Zo leek de uitslag van 0-0 steeds dichterbij te komen maar in de blessuretijd werd Borne de gelukkigste van de middag nadat een bal tekort werd terug gekopt en de spits van Borne doelman Daan Spoor kon verschalken. In de slotseconden werd uit een counter ook nog de 0-2 gemaakt. Hiermee leed Sportlust een zure en onverdiende nederlaag tegen een directe concurrent. Het vertoonde spel en inzet biedt echter wel hoop dat er in de komende weken wel weer de nodige punten gepakt gaan worden.