Vroomshoopse Boys en Oranje Nassau weer in evenwicht

Onder de rook van Erve Asito in Almelo troffen de subtoppers Oranje Nassau en Vroomshoopse Boys elkaar op het complex van de Almelose club met 1200 leden. Tijdens de eerste ontmoeting van dit seizoen op De Bosrand in Vroomshoop was er nauwelijks krachtverschil en stond er uiteindelijk een 1-1 stand op het scorebord. Op de ranglijst van de tweede klasse J. doen beide teams weinig voor elkaar onder. De Boys staat vijfde en Oranje Nassau zesde.

De oranjehemden begonnen voortvarend aan dit duel. Al na een halve minuut dook ON-spits Mauro Lodde na een uitgekende dieptepass van achteruit vrij op voor Boys-doelman Chiel Sickman. De uitkomende Boys-goalie redde met een fabelachtige reflex. De vlot combinerende gasten namen daarna direct het initiatief in handen. Al in de 8e minuut werd die offensieve speelwijze beloond. Centrale verdediger Sven Paters (18) mocht namens de Boys vanaf 20 meter recht voor het doel een vrije trap nemen. De geplaatste harde inzet met links belandde achter doelman Thijmen Peters in de linker hoek: 0-1.
Beide teams etaleerden daarna hun technisch vermogen, al bleven echte grote kansen uit.

De Boys bleef dreigender, maar de nauwkeurigheid bij de eindpasses ontbrak. In de 23ste minuut leek Vroomshoopse Boys loon naar werken te krijgen. Linker vleugelverdediger Simon Kempers stoomde weer eens op en bediende met een perfect aangesneden voorzet de vrijstaande Sil Derks. De centrale spits van de Boys kwam echter net niet goed uit met zijn passen en gleed de bal naast het doel. In de fase erna kreeg de thuisploeg wat meer balbezit. In de 27ste minuut stond Patrick Ponsteen ineens oog in oog met Boys-doelman Chiel Sickman, maar zijn lob was niet afgemeten genoeg. Aan de andere kant kwamen Juliën Derks, Bert Verschoor en Levi Aitink enkele keren gevaarlijk door, maar de schoten waren niet zuiver genoeg. In de 36ste minuut dacht Oranje Nassau te scoren in deze op en neer gaande wedstrijd. Hakan Sandikci kon van dichtbij vrij afdrukken, maar doelman Chiel Sickman was weer meester over de situatie. Met de stand 0-1 werd gerust.

Na de thee was een feller ogend Oranje Nassau te zien en direct werd hoog druk gezet. In de 47ste minuut was het al raak voor de thuisploeg. Keeper Chiel Sickman kon een indraaiende voorzet vanaf links niet klemmen en Thijs Hendriks profiteerde daarvan: 1-1. Deze onverwachte meevaller gaf de thuisploeg nieuwe energie en de Boys moest steeds meer achteruit. In de 59ste minuut kende de Boys een snel omschakelmoment, maar het schot van Juliën Derks ging net langs de paal. In de 62ste minuut kwam de Boys met de schrik vrij, toen Jasper te Riet namens Oranje Nassau van dichtbij net naast kopte. Het antwoord van de gasten kwam een minuut later, waarbij Levi Aitink vrij kwam, maar de bal zeilde net over het doel van de thuisploeg. Even later haalde de ON-speler Coen Gwinner verwoestend uit. Een prachtige safe van doelman Chiel Sickman voorkwam een voorsprong van de thuisploeg.

In de 69ste minuut kwam aan Boys-zijde de van een langdurige blessure herstelde Jordy Harms in het veld voor Bert Verschoor. Oranje Nassau ging nog nadrukkelijker op jacht naar een tweede treffer. De goed georganiseerde Boys-defensie maakte daarbij een sterke indruk, terwijl ook de strijdbare Boys-spelers op het middenveld en in de aanval zich lieten gelden. In de 78ste minuut wisselde hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman van de Boys twee spelers. Jos Hutten, die na een blessure terugkeerde, en Mats Scholten vervingen Juliën Derks en Levi Aitink. Oranje Nassau ging steeds opportunistische spelen met de nodige hoge ballen, die voor het nodige gevaar voor het doel van de gasten zorgden. In de 89ste minuut verving Patrick Drenthen aan Boys-zijde de geblesseerd geraakte Jesper Derks.

De prima leidende arbiter Martijn van Beek floot na nog spannende minuten blessuretijd bij een stand van 1-1 af. Beide teams konden hier uiteindelijk mee leven.
Vroomshoopse Boys had verzuimd in een sterke eerste helft een ruimere voorsprong te nemen. Oranje Nassau bekroonde een beter tweede helft niet met een overwinning. Zo was er net als eerder in Vroomshoop weer een perfect evenwicht tussen deze beide subtoppers. Pas op zaterdag 15 april pakt Vroomshoopse Boys de draad van de competitie weer op. Dan wordt thuis gespeeld tegen kampioenskandidaat Sparta Enschede. Na dat duel wachten nog vijf duels in deze enerverende voetbaljaargang van de tweede klasse J.