De vonken vlogen eraf bij de Vroomshoopse Revue

Vroomshoop – Op vrijdagavond 17 maart, op zaterdagavond 18 maart en op zaterdagavond 24 maart genoten bomvolle theaterzalen van Het Punt met volle teugen van voorstellingen van de Vroomshoopse Revue. Die drie voorstellingen werden na een intensieve voorbereiding gebracht onder de titel ‘Energiek Vroomshoop”.

Dat klopte volop, want de vonken vlogen eraf. De actualiteit werd niet geschuwd en dat sprak aan. De eikenrupsprocessie rondom de Willibrordkerk aan de Geerdijk was het meeslepende epos van geloof en liefde, die door de maag gaat. Een gezonden engel kwam vanuit de Mariakapel en zorgde voor een vreedzaam einde. Zelfs monseigneur Wim Eijck gaf zich tot slot gewonnen. De spraakmakende drugsoverval in Vroomshoop-Oost kon uiteraard ook niet ontbreken. De Mexicaanse Crystal Meth-bereiders kwamen letterlijk uit een kast in het land van hope en dope.

De Vroomshoopse Revuegroep kreeg met typische droge humor met als voertaal het eigen dialect over het leven van alledag met sketches over de skoele en de zonnestudio in Vroomshoop de lachers op zijn hand. Bij de Vroomshoopse Sportschool kwam de hele Revuegroep op een komische wijze in beweging. Burgemeester Hans Broekhuizen en de raadsleden Marcus Elzinga, Martino Vos en Erik Veltmeijer kozen Johannes van de Puntbrug als waarnemend burgemeester. Jarno Hams en Jans uut Vroomshoop grepen daarbij tot hun eigen ongenoegen mis.

De sluwe energieverkoper Bé Drieger werd verrassend ontmaskerd door oud-Vroomshoper Alberto Stegeman. De waanzinnige goochelacts van Hans en Sita zorgden voor tranen, in dit geval van het lachen.
De zesde Vroomshoopse Revue in successie, in 1999 was de eerste in deze serie, boeide vanaf het eerste tot het laatste moment. Mooie sketches, eigentijdse dansen en aansprekende liedjes, waarbij een ode aan de Puntbrug (‘Bridge over troubled water’) en een vertolking van ‘Het Dorp’ met solist Albert Wessels, wisselden elkaar in hoog tempo af. Het bekende ‘Mexico’ van de Zangeres Zonder Naam kwam tot leven, evenals ‘Beestjes’ met een solo van Arjan Berkhof. De vrijheid werd gevierd met nummers als ‘We are the world, we are the children’ en ‘Breaking the wall’ en er werd een lans gebroken voor het Vluchtelingenwerk Twenterand.

Het dorp Vroomshoop stond als ‘Diamant in Twenterand’ in alle sketches en liedjes centraal en dat werd in Het Punt herkend.
Er stonden in totaal 35 uitvoerenden op het toneel, die zich volop met veel energie uitleefden. De Vroomshoopse Revuegroep, de Revue Dancers en de Revue Singers lieten zich van hun beste kant zien. Regisseur Jennifer Jansen, muzikaal leider en pianist Gezinus Veldman en de leidster van de dansgroep Noël Lamberink zagen tot hun tevredenheid dat er prima werd gepresteerd in het theater van Het Punt. Kleding, pruiken, andere accessoires en grime waren tot in de puntjes verzorgd en de toneelmeesters zorgden voor een vlotte doorloop. De ondersteunende beelden met foto’s en films op het grote scherm, de verlichting en het geluid waren uiterst professioneel, evenals het slagwerk van Joost Visser. Ale teksten voor de Vroomshoopse Revue, zowel van de sketches als van de liedjes waren in eigen beheer gemaakt.

Het plezier spatte er af en dat gevoel kwam goed over bij het opgetogen publiek. Vele lachsalvo’s en ook herhaaldelijk klaterend applaus waren te beluisteren. De vonken vlogen er zichtbaar vanaf bij deze zesde Vroomshoopse Revue ‘Energiek Vroomshoop’. De spetterende optredens werden na de finale met een Vroomshoopse variant op ‘Proud Mary’ beloond met een staande ovatie van de opgetogen bezoekers. De enthousiaste leden van de Vroomshoopse Revuegroep Corine Vaartjes, Heleen Berkhof, Riëtte Makkinga, José Slotman, Inge Kamphuis, Jan Cees Kaas, David Jansen, Annelore Krahwinkel, Karel Krahwinkel, Rolf van der Veen, Daniëlle ter Avest, Ramon Talen en gastspeler Charon Wessels denken alweer aan een vervolg, evenals de Revue Singers en de Revue Dancers. Het is niet zozeer de vraag of die er komt, maar wanneer dat het geval is.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen