Russisch Vocaal Ensemble en dubbelkwart G-Groot geven een voorjaarsconcert

Vroomshoop – Op vrijdagavond 31 maart zijn er bijzondere koorklanken te beluisteren in het kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop. Om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, begint een bijzonder voorjaarsconcert met liederen uit de Byzantijnse Russische Orthodoxe Liturgie en daarnaast worden nummers uit de Slavische volksmuziek vertolkt. Het bekende en vermaarde Russisch Vocaal Ensemble laat vierstemmig van zich horen met een bezetting, die louter uit Overijsselse mannelijke vocalisten bestaat.

De prachtige klankkleur van dit geschoolde twaalftal wordt mede bereikt door de bezielende leiding van de van oorsprong Russische dirigente Nadja Fodosova. Op zesjarige leeftijd deed ze al in Leningrad, dat nu Sint Petersburg heet, toelatingsexamen voor de muziekschool. Op haar zeventiende studeerde Nadja Fodosova cum laude af aan een speciale Russische muziekschool, die ze vanaf haar dertiende levensjaar bezocht. Daarna volgde Nadja college aan de universiteit, waar ze in de pedagogiek met als specialisme muziek afstudeerde.

Tijdens een tournee en een verblijf bij een van de leden van het christelijk mannenkoor Vriezenveen leerde zij haar latere man kennen. Vanaf haar huwelijk is Nadja Fodosova in Nederland woonachtig. Sinds januari 2012 leidt Nadja Fodosova het Russisch Vocaal ensemble.
Het voorjaarsconcert wordt tevens opgeluisterd door stemmige liederen van het dubbelkwart G-Groot met zangers en zangeressen uit Vroomshoop, Geerdijk, Vriezenveen, Mariƫnheem en Nieuw Heeten.

Dit veelzijdig dubbelkwartet brengt muziek in een breed scala: van populair tot licht klassiek. Steeds meer optredens staan in de steeds voller wordende agenda met vorig jaar een aansprekend grensoverschrijdend optreden in de barokke JezuĆÆetenkerk in Antwerpen.
Het dubbelkwartet G-Groot wordt geleid door Caspar Rodijk uit Nieuw Heeten, die al op 12-jarige leeftijd kerkdiensten op het orgel begeleidde. Caspar Rodijk studeerde naast orgel ook piano en kordirectie. Caspar bezocht het conservatorium in Zwolle. Hij studeerde af als docerend en uitvoerend musicus en was vervolgens als zodanig actief. Caspar Rodijk en het dubbelkwartet G-Groot vormen een muzikale twee-eenheid, de naar grote toonhoogte reikt.

Het voorjaarsconcert is op 31 maart gratis toegankelijk. Wel kan er na afloop een vrije gift worden gegeven. Het Russisch Vocaal Ensemble ondersteunt specifieke activiteiten, die minder bedeelde kinderen in Afrika ten goede komen.31 maart

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen