Ruime nederlaag voor Sportlust bij bezoek aan Ootmarsum

Bij de start van de derde en laatste periode van dit seizoen bivakkeert Sportlust nog altijd in de posities die aan het einde van het seizoen zouden leiden tot nacompetitie voor lijfsbehoud. Het gat naar de veilige posities was voorafgaand aan deze wedstrijd 6 punten, dus Sportlust kon een driepunter goed gebruiken.

In de thuiswedstrijd tegen KOSC wist Sportlust nog een knappe overwinning te behalen dus dat bood vertrouwen. Halverwege waren beide teams nog in evenwicht, maar een desastreus verlopen openingsfase van het tweede bedrijf zorgde voor een ruime nederlaag voor het elftal van trainer Job Lamberink.

Sportlust begon prima aan de wedstrijd een bood de nummer drie van de ranglijst goed weerstand. De eerste mogelijkheid voor KOSC werd echter meteen omgezet in de openingstreffer. Een beoogde lange trap van Allard Hankamp werd door KOSC onderschept en zij stuurden meteen de linksbuiten diep en zijn schot belandde in het doel van Lars Gritter. Sportlust bleef goed voetballen en met meerdere aanvallen werd gevaar gesticht.

Na 20 minuten spelen draaide Joppe Wekamp goed weg bij zijn tegenstander en hij zette hoog voor bij de tweede paal. Daar stond Anthony van Duiven al te wachten en met een streep in de verre hoek bracht hij Sportlust langszij.
Toen beide teams ook met de 1-1 stand gingen rusten mocht Sportlust tevreden terugkijken op het eerste bedrijf. Echter was er 10 minuten na rust niets meer over van die tevredenheid aangezien Sportlust in dit korte tijdsbestek de wedstrijd volledig uit handen gaf. Meteen na rust verloor Sem Kosse een sprintduel van zijn directe tegenstander, die oog in oog met doelman Lars koelbloedig afrondde.

Twee minuten later was het opnieuw raak voor KOSC nadat vanaf randje zestien laag in de korte hoek werd raak geschoten. Een misverstand tussen Lars en een van zijn verdedigers zorgde er in de tiende minuut na rust voor dat KOSC vanuit een corner op 4-1 kwam waarmee de wedstrijd was beslist. In het restant van de wedstrijd wist KOSC nog eenmaal te scoren alhoewel KOSC daarbij wel via een overtreding in balbezit leek te komen.

Volgende week staat een belangrijke thuiswedstrijd op het programma als BVV Borne, dat op een gelijk aantal punten staat als Sportlust, op bezoek komt op sportpark de Bosrand. Om de achterstand op de veilige plekken niet uit het zicht te laten verdwijnen kan Sportlust zichzelf een goede dienst bewijzen door een overwinning te behalen op deze directe concurrent.