Een feestje voor je viervoeter

Afgelopen zaterdag 18 maart 2023 opende wethouder Arjan Hof de nieuw aangelegde hondenspeeltuin in Den Ham. Tussen de Linderbeek en sportpark De Rohorst is een afgeschermd hondenlosloopgebied aangelegd door een groepje initiatiefnemers.

Uit de inwonerpeiling over het hondenbeleid in de gemeente Twenterand kwam naar voren dat er behoefte is aan afgeschermde hondenspeelplaatsen. Inmiddels is er in Westerhaar al een hondenspeelplaats aangelegd waar goed gebruik van wordt gemaakt. “In Den Ham was het in eerste instantie even zoeken naar een geschikte locatie”, weet wethouder Arjan Hof. “Uiteindelijk is deze plek gevonden. Met dank aan een groep fanatieke vrijwilligers is de hondenspeeltuin ingericht. Het resultaat mag er zijn. Ik hoop dat hondenbezitters en hun viervoeters veel plezier gaan beleven in deze hondenspeeltuin.”

Mede-initiatiefnemer Amber Broeze is blij met deze hondenspeeltuin. “In Den Ham was er tot nu toe nog geen plek waar honden vrij los konden lopen. Daar is nu verandering in gekomen. Samen met onder andere Rachel Nieuwerth en Erna Oldegbers hebben we er aardig wat vrije uurtjes ingestoken om deze hondenspeeltuin te realiseren. Uiteindelijk is dit het meer dan waard geweest. Het is een feestje voor je viervoeter geworden.”

Bron: Twenterand.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen