Jong en gretig Vroomshoopse Boys wint ruim van HVV Tubantia

Voor de thuiswedstrijd tegen HVV Tubantia hadden hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens een puzzel te leggen. De routiniers Jos Hutten en Jordy Harms en ook Jesper Derks konden door blessures niet in actie komen. Daartegenover stond de terugkeer van de geschorste Robert Veld en van de vorige week geblesseerde doelman Chiel Sickman. De talentvolle youngsters Duncan Kelder en Sven Paters kregen een basisplaats in de Boys-defensie toebedeeld. Dat pakte goed uit en de energieke thuisploeg begon direct aanvallend zonder grote kansen te creëren.

In de 10e minuut werd linkervleugelverdediger Simon Kempers van de Boys door een grove charge verder spelen belet. Scheidsrechter Martin Schumacher uit Ermelo gaf geel voor deze overtreding, waar rood niet had misstaan. Na minuten lang oponthoud kwam aan Boys-zijde Sten Runhart zijn geblesseerd geraakte ploeggenoot Simon Kempers vervangen. In de fase erna was Vroomshoopse Boys dreigender dan de bezoekers, die zich vooral tot verdedigen moesten beperken. In de 24ste minuut dacht de Boys-aanhang te kunnen juichen. Bert Verschoor passeerde met een goede actie Tubantia-doelman Thom te Vaanholt. Op advies van de grensrechter van HVV Tubantia werd deze op het oog geldige treffer evenwel geannuleerd. De aanvallend ingestelde middenvelder Levi Aitink dook namens de Boys enkele keren dreigend op in het strafschopgebied van de gasten, maar tot doelpunten leidde dit vooralsnog niet.

HVV Tubantia kwam er enkele keren met counters uit. De Boys-defensie stond als een huis en gaf zo goed als niets weg. In de 37ste minuut werd de ban gebroken op De Bosrand. Sven Paters speelde Sil Derks in de diepte aan met een prachtige lange pass. De centrumspits van de Boys tikte vervolgens de bal handig langs de uitkomende Tubantia-doelman: 1-0. In de 45ste minuut dook HVV Tubantia eindelijk eens op voor het doel van keeper Chiel Sickman, die bekwaam redde. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde de thuisploeg de score. Juliën Derks kwam met een scherpe inzet vanaf rechts, die door de attente Levi Aitink doeltreffend werd verlengd: 2-0.
In de tweede helft was het spelbeeld identiek aan het eerste bedrijf.

De Boys controleerde de wedstrijd en domineerde ook met veel balbezit. In de 55ste minuut werd de stand nog aangenamer voor de thuisploeg. Levi Aitink ontsnapte op links en vond met enig geluk via een verdediger van HVV Tubantia vleugelspits Bert Verschoor. Het harde schot vloog vervolgens binnen: 3-0. In de 62e minuut werd de moegestreden doelpuntenmaker Bert Verschoor vervangen door Sten Runhart. In de 66ste minuut werd de mooiste aanval van de wedstrijd net niet bekroond. Sil Derks en zijn broer Juliën Derks bereidden vanaf de linkerkant voor en Levi Aitink wist het doel niet te vinden.

HVV Tubantia kwam vervolgens wat meer aan de bal en kreeg bij een scrimmage in de 70ste minuut ineens een levensgrote kans. De bal werd bij een inzet van de gasten van de lijn gehaald door Sven Paters, waardoor de ruime marge gehandhaafd bleef. De gasten probeerden daarna nog van alles om het tij te keren, maar de echte overtuiging ontbrak. Dat had ook zeker te maken met het strijdlustige spel van de thuisploeg. In de 87ste minuut werd aanvoerder en middenvelder Léon Dogger gewisseld voor Ernst-Jan Heideman.
De rechter vleugelspits was al snel betrokken bij weer een doelpunt van de Boys. Vanaf rechts werd Ruben Smedema gevonden, die via een verdediger van HVV Tubantia de bal rustig binnen schoof: 4-0. Dat was tevens de eindstand van een door de Boys met veel inzet gespeelde wedstrijd.

Een fris en fruitig spelend Vroomshoopse Boys kon zo na twee nederlagen tegen laagvliegers weer het zoet van de overwinning smaken. De ruime winst was uitermate verdiend tegen de nummer 9. van de ranglijst, die overigens nog twee duels heeft in te halen. Aanstaande zaterdag wacht Vroomshoopse Boys in Almelo en interessant duel tegen Oranje Nassau in de subtop van de tweede klasse J.

De staf van de A-selectie voor het volgend seizoen 2023-2024 krijgt steeds meer vorm en inhoud. Nieuwe hoofdtrainer wordt Robert Bosma uit Ootmarsum, nu nog werkzaam bij derde divisionist SV Urk. Zijn assistent wordt clubman Arjan Paters, die deze functie al eerder heeft bekleed. Arjan combineert zijn functie als assistent-trainer met die van hoofd technische opleiding bij de Boys-jeugd. René Netters, nu nog werkzaam bij de jeugd van Vroomshoopse Boys, wordt volgend seizoen tweede assistent bij de A-selectie en wordt als zodanig opgeleid. De beide teammanagers Henk Oelen en Wouter Lucas blijven ook volgend seizoen aan de A-selectie van Vroomshoopse Boys verbonden. Dat geldt ook voor de huidige keeperstrainer Arjan Kok, wiens contract onlangs verlengd is.

Foto’s: Jeannet Dogger

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen