DOS’37 wint belangrijke thuiswedstrijd tegen De Zweef

Vriezenveen – Na het verlies tegen SV Gramsbergen moesten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman weer proberen om de draad op te pakken en dit keer thuis tegen de Zweef. De heenwedstrijd werd gewonnen door de DOS’ers door een doelpunt van Senna Silva van der Veen.

Moeilijke eerste helft op een zeer slecht veld
DOS’37 probeerde het wel in deze wedstrijd, maar De zweef was alleen maar aan het  verdedigen de eerste helft. Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld kon DOS’37 de eerst helft geen echte mogelijkheid vinden richting het doel van De Zweef. De Nijverdallers stonden goed te verdedigen en speelden zeer compact achterin, zo ook op het middenveld. Ze zorgden ervoor dat de Vriezenveners niet verder kwamen dan de rand zestien. DOS’37 had het moeilijk tegen De Zweef en het tekent ook weer dat wederom een tegenstander zich ging aanpassen aan de Vriezenveners. DOS’37 kreeg kleine kansjes, waaronder een voor Sander Thomas en hij kwam vrij op de rand van de zestien en schoot over het doel van de Zweef. In minuut 34 wederom een kansje voor de thuisploeg. Shakki Mohamed zette de bal voor vanaf de rechterkant en Ronald te Morsche kopte, maar kon de bal niet genoeg  snelheid meegeven. Een makkelijke prooi voor de keeper van De Zweef. De Zweef kreeg voor rust nog een vrije trap vanaf 20 meter. Deze werd genomen door Tom Hegeman en zijn vrije trap werd in tweede instantie gepakt door Patrick Nitert. Er werd in Vriezenveen gerust met een brilstand op het scorebord, 0-0.

Tweede helft hetzelfde beeld, als in de eerste helft.
De thuisploeg mocht het spel maken en de Zweef bleef compact verdedigen en gaf weinig weg deze middag. DOS’37 had het moeilijk om een gaatje te vinden in de verdediging. Elke bal wat over de middellijn kwam werd goed kort verdedigd door de Nijverdallers. Zo nu en dan ook kleine overtredingen of vastpakken van een speler van DOS’37. De Zweef kwam voor minimaal een punt naar Vriezenveen. In minuut 68 kwamen de blauwhemden bijna op voorsprong. Een kopbal van de Zweef belandde op de lat en ging achter het doel. Later bleek dat de speler buitenspel stond en dat anders het doelpunt niet goed gekeurd werd.

Voorsprong voor de geel-zwarten
In minuut 69 kreeg Sander Thomas de bal aangespeeld en gaf vervolgens een diepe bal op Shakki Mohamed, die de bal voor het doel gaf. En daar stond niemand minder dan Ronald te Morsche om de bal in het doel te koppen. Zo kwam de bevrijdende 1-0 op het scorebord. In deze moeilijke wedstrijd kon DOS’37 toch een doelpunt maken. DOS’37 ging nog een paar keer wisselen op het einde van wedstrijd, om zo de 3 punten veilig te stellen. Zo eindigde deze wedstrijd in een magere, maar toch belangrijke overwinning. Door het gelijke spel bij Sv Gramsbergen- SV Nieuwleusen staat DOS’37 weer een paar punten los van de concurrentie . Volgende week mogen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het opnemen tegen de nummer 2 SV Nieuwleusen. In deze wedstrijd kunnen ze een gat slaan in deze competitie, maar dan moet het natuurlijk wel winnen van het goed spelende Nieuwleusen.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen